Ο “Φέτφα” και το μεγάλο παιχνίδι που έψαχνε

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οταν ο ΑΡΗΣ ανακοίνωσε την επιστροφή του Γιάννη Φετφταζίδη στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, υπήρξαν εκείνοι που τον υποδέχθηκαν με χαρά και άλλοι που τοποθέτησαν ερωτηματικά δίπλα στον 33χρονο -πλέον- άσσο.

Παρόμοια ήταν η κατάσταση με τον Βέλεθ και τον Ρόουζ, κλείνοντας αμφότεροι στόματα… Χθες ήταν η σειρά του Φετφατζίδη να ντυθεί… Φέτφα και να κάνει το ίδιο.

Από την πρώτη στιγμή το πλάνο με τον πρώην διεθνή άσσο ήταν να καλύψει το χαμένο έδαφος και σταδιακά να ετοιμαστεί για τα πλέι οφ. Χρήσιμος σε κάποια ματς ως αλλαγή, σημαντικός στο ματς πρωταθλήματος στο Αγρίνιο και ειδικά στην Καισαριανή με το “διπλό” που χάρισε στην ομάδα. Σαν να του έλειπε όμως κάτι ακόμα… Σε μία μεγάλη “σκηνή”. Και αυτές συνήθως για τους ποδοσφαιριστές είναι τα ντέρμπι.

Ο Μάντζιος τον χρησιμοποιεί σκόπιμα στο “10” ώστε να μην έχει τις ίδιες ευθύνες αμυντικά με την πλευρά. Φιλότιμος βέβαια και στον άξονα χθες με δύο κλεψίματα και εννέα μονομαχίες στις οποίες πήγε, έχοντας όμως την ευθύνη σύνδεσης άμυνας με την επίθεση. Και όταν ανέβασε στροφές μετά το 20′-25, δύσκολα σταματιόταν από τα χαφ της Ένωσης.

Παράλληλα βέβαια είχε και κάτι σαν ρόλο κρυφού επιθετικού, ψάχνοντας κινήσεις στην πλάτη της άμυνας όπως στο γκολ-οφσάιντ που σκόραρε. Λίγα εκατοστά ήταν αυτά που του στέρησαν το γκολ αλλά δεν τον χάλασε εκ του αποτελέσματος. Λίγο αργότερα ο Ανσαριφάρντ τον βρήκε εξαιρετικά στο κενό ανάμεσα σε Βίντα-Κάλενς, σκοράροντας για δεύτερη φορά αλλά αυτή τη φορά… νόμιμα.

Ο mr 66% και ο… Κάρλσον.

Το εντυπωσιακό με τον Φετφατζίδη είναι η ουσία που εμπεριέχουν τα δύο γκολ που μετράει ως τώρα στο πρωτάθλημα.

Επτά συμμετοχές αλλά με μόλις 202 λεπτά συμμετοχής. Δηλαδή μία σούμα δύο αγώνων και κάτι. Τόσο χρειάστηκε για αυτά τα δύο τέρματα, έχοντας μάλιστα μόλις τρεις τελικές! Δηλαδή ποσοστό ευστοχίας στο 66%!

Με δεδομένο ότι ήρθε για να πάρει ουσιαστικά τη θέση του Κάρλσον, σίγουρα κρίνεται πετυχημένος όταν ο Σουηδός μετράει 14 συμμετοχές, 610 αγωνιστικά λεπτά και 14 τελικές!

Ειπώθηκαν αρκετά για αυτόν… αλλά δεν τα ακούει. Και ούτε θα τα ακούσει ποτέ. Διότι έχει πετύχει τόσα πολλά στην καριέρα του, που ξέρει ποιός είναι και τί μπορέσει να προσφέρει. Άλλες φορές θα είναι καλός, άλλες κακός και άλλες… Φέτφα όπως ήταν χθες για μεγάλο διάστημα στο οποίο αγωνίστηκε, συν μία προσωπικότητα που ήδη κάνει αισθητή την παρουσία της στα αποδυτήρια του Ρυσίου. Ένας Έλληνας που νιώθει από  ΑΡΗ και ξέρει τί πρέπει να πει όταν πρέπει να βγει μπροστά.

Προτεινόμενα Άρθρα