Ο ΑΡΗΣ των ντέρμπι… είναι αλλιώς!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στο “μονοπάτι” των ντέρμπι έχει μπει ξανά ο ΑΡΗΣ τιο τελευταίο δεκαήμερο και το οποίο φαίνεται να του πηγαίνει πολύ καλύτερα…

Τα back to back παιχνίδια με ΑΕΚ (κανονική διάρκεια) και ΠΑΟΚ (πλέι οφ) θύμισαν στους περισσότερους το διαφορετικό “μέταλλο” και τα καλύτερα ποσοστά συγκομιδής βαθμών που έχει η ομάδα στα μεγάλα ματς της σεζόν.

Οι “κιτρινόμαυροι” έκλεισαν την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με οκτώ βαθμούς στα ντέρμπι και με αρκετά καλές εμφανίσεις πλην του ματς με τον Ολυμπιακό στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης. Μάλιστα σε αυτό της Λεωφόρου έπαιξε τον ρόλο της και η διαιτησία, όπως και με τους “ερυθρόλευκους” στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Με τη νίκη στην Τούμπα, για τα πλέι οφ, ο ΑΡΗΣ έφτασε τους 11 βαθμούς στη συγκεκριμένη κατηγορία αγώνων και φιγουράρει στην 3η θέση της σχετικής λίστας, πίσω από την ΑΕΚ (16β..) και Παναθηναϊκό (14β.)

1.ΑΕΚ 16 (4-4-0)

2. Παναθηναϊκός 14 (4-2-3)

3. Άρης 11 (3-2-4)

4. Ολυμπιακός 10 (3-1-5)

5. ΠΑΟΚ 9 (2-3-4)

Ο ΑΡΗΣ έχει βάλει από κάτω του τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, επιβεβαιώνοντας όσους υποστήριζαν ότι στα πλέι οφ είναι ικανός να τα πάει πολύ καλύτερα σε σχέση με την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και πάντα αναλογικά…

Τί αλλάζει η Λαμία

Αν κοιτάξει κάποιος συνολικά τη βαθμολογία των πλέι οφ και ο τρόπος που προκύπτει από τα μεταξύ τους παιχνίδια, φαίνεται ότι ο ΑΡΗΣ… πληρώνει τη Λαμία σε αντίθεση με τους υπόλοιπους “μεγάλους”.

1.ΑΕΚ 25

2. Παναθηναϊκός 18

3. ΠΑΟΚ 15

4. Ολυμπιακός 13

5. Άρης 12

6. Λαμία 8

Με τους Φθιωτούς στην εξίσωση ο ΑΡΗΣ πέφτει στην 5η θέση της ειδικής βαθμολογίας, έχοντας “πετάξει” πέντε βαθμούς στα δύο ματς που τους αντιμετώπισε τη φετινή σεζόν και φανερώνοντας ένα μέρος του φετινού προβλήματος. Και αυτό είναι οι χαμένοι βαθμοί με τους μικρομεσαίους.

Προτεινόμενα Άρθρα