Ο Μορόν απειλεί, οι υπόλοιποι;

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Λορέν Μορόν τράβηξε “κουπί” στον 1ο γύρο της Stoiximan Super League. Και τα κατάφερε εξαιρετικά δεδομένων των συνθηκών.

Για 13 αγώνες ο Ισπανός δεν κλήθηκε απλά να καλύψει το κενό πίσω από αυτόν στη θέση “9” αλλά και την αδυναμία των περισσότερων μεσοεπιθετικών να βάλουν πλάτη στο σκοράρισμα ή έστω στη δημιουργία.

Με τα επτά γκολ που μετράει και τα γενικά νούμερά του, ο 29χρονος δεν απέχει και πολύ από το “μία επίθεση μόνος του”, έχοντας σε κάποιες περιπτώσεις ως συμπαραστάτη τον Σάπι Σουλεϊμάνοφ. Ο Ρώσος άλλωστε είναι ο μόνος από τους εξτρέμ που τον έχουν νιώσει αρκετά οι αντίπαλες άμυνες έχοντας 19 τελικές, πίσω από το εντυπωσιακό νούμερο των 41 που μετράει ο Μορόν.

Ο επιθετικός των “κιτρινόμαυρων” δεν είναι απλά πρώτος εντός της ομάδας αλλά σε όλο το πρωτάθλημα. Μάλιστα οι Μενέντες, Κάρλσον και Σαμόρα δεν τον φτάνουν ακόμα και αν συνδυαστούν οι τελικές τους, υστερώντας κατά μία!

Με εξαίρεση τον Σουλεϊμάνοφ και φυσικά τον Φαμπιάνο που είναι τρίτος σε τελικές με 17… κόντρα στη λογική, οι υπόλοιποι βγάζουν μία τελική… και κάτι ανά παιχνίδι. Ακόμη ένα δείγμα του προβλήματος το οποίο έχει ο ΑΡΗΣ επιθετικά και το οποίο ο Μάντζιος ελπίζει να αντιμετωπίσει μέσα από περισσότερη δουλειά και… μεταγρραφές φυσικά.

Άλλωστε τα εξτρέμ είναι θέμα συζήτησης εντός του ΑΡΗ για αρκετό διάστημα. Και όσο οι χαμηλές πτήσεις παικτών όπως ο Κάρλσον συνεχίζονται, τόσο θα μεγαλώνει και η πίεση για τουλάχιστον μία προσθήκη την οποία η ομάδα έχει θέσει ήδη ως προτεραιότητα.

 

Προτεινόμενα Άρθρα