Ο πολυσύνθετος και ποιοτικός κ. Κάρλσον…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ δεν είχε ξεχάσει τις κινήσεις-κλειδιά όταν ξεκινούσε την υλοποίηση του μεταγραφικού του σχεδιασμού. Το αντίθετο μάλιστα… Ηθελε να δώσει χρόνο ώστε να κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές.

Κάπως έτσι προσέγγισε και μία… δυνατή κίνηση που έψαχνε για τα εξτρέμ του, καταλήγοντας εν τέλει σε αυτή του Ντέιβιντ Μόμπεργκ Κάρλσον.

Ο ΑΡΗΣ αναβαθμίζει τα άκρα της επίθεσής του φέρνοντας τον Σουηδό άσσο στη Θεσσαλονίκη. Ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να απουσιάζει 1,5 χρόνο από την Ευρώπη αλλά είναι σε καλή ηλικία, με καλούς αριθμούς στην καριέρα του και με μεγάλο κίνητρο να επιστρέψει σε χρονιές όπως τις τελευταίες του πριν μετακομίσει στην Ιαπωνία.

Του δίνει αυτά που του έλειπαν

Πέραν της ταχύτητας, της τεχνικής κατάρτισης και κάποιων ακόμα στοιχείων που είναι λιγό-πολύ συνηθισμένα στους πλάγιους επιθετικούς., ο Κάρλσον φέρνει στο “Κλεάνθης Βικελίδης” συγκεκριμένα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά που έλειπαν πέρυσι και ο ΑΡΗΣ τα είχε θέσει ως αγωνιστικά κριτήρια για τις επιλογές του. Οπως και με τον Μενένετες.

Το… πακέτο του 29χρονου εξτρέμ περιλαμβάνει αριστερό πόδι που λείπει από το ρόστερ. Έχει το ένας εναντίον ενός, έκρηξη με τη μπάλα στα πόδια και ικανότητα στους κλειστούς χώρους. Δηλαδή τις κλειστές άμυνες με τις οποίες ο ΑΡΗΣ τα… βάζει στα περισσότερα παιχνίδια του μέσα στη σεζόν.

Η εξτρά επιλογή στις στατικές φάσεις

Ο Λουίς Πάλμα είναι εδώ και καιρό σημείο αναφορά στις εκτελέσεις των στατικών φάσεων, ψάχνοντας πιθανές και απίθανες εκτελέσεις. Από εκεί και πέρα όμως δεν υπάρχει άλλο σημείο αναφοράς.

Ο Κάρλσον φέρνει μαζί του και τις πολύ καλές εκτελέσεις του στις στημένες μπάλες, όπως επίσης και το στοιχείο της άμυνας. Δεν θα κόψει τόσο εύκολα ούτε θα κλέψει, αλλά έχει πειθαρχία στην πίεση πάνω στη μπάλα και στις επιστροφές του. Στοιχείο που ζητάει ο Τόλης Τερζής από τους εξτρέμ του.

Φυσικά δεν γίνεται να μην έχει και αρνητικά, όπως οι βεβιασμένες αποφάσεις του σε ορισμένες καταστάσεις του παιχνιδιού. Ενα χαρακτηριστικό παικτών που τους αρέσει να παίρνουν πρωτοβουλίες και να κάνουν τη διαφορά, όπως αυτή που φιλοδοξούν στον ΑΡΗ ότι θα κάνει ο Σουηδός άσσος…

Προτεινόμενα Άρθρα