Ο Ροναλντίνιο εξήγησε τον λόγο για τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του

από AllAboutARIS

Ο Ροναλντίνιο κλόνισε τα θεμέλια της βραζιλιάνικης ομάδας με κάποιες αμφιλεγόμενες δηλώσεις λίγες μέρες πριν την έναρξη του Κόπα Αμέρικα που ξεκινά στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή την Πέμπτη 20 Ιουνίου.

Ο θρύλος της Σελεσάο, παγκόσμιος πρωταθλητής με το «καναρίνια», δήλωσε ότι «η Βραζιλία έχει ίσως μια από τις χειρότερες ομάδες των τελευταίων ετών, χωρίς αξιοσέβαστους ηγέτες και με παίκτες κυρίως μεσαίου επιπέδου. Είναι μια θλιβερή στιγμή για όποιον αρέσει το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο».Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «ακολουθώ το ποδόσφαιρο από παιδί, πολύ πριν σκεφτώ να γίνω παίκτης, και δεν είχα ξαναδεί τόσο άσχημη κατάσταση. Υπάρχει έλλειψη αγάπης για τη φανέλα, έλλειψη αποφασιστικότητας».

Οι δηλώσεις του έφεραν την απάντηση του εξτρέμ της Μπαρτσελόνα Ραφίνια: «Δεν ξέρω αν ήταν διαφημιστική καμπάνια ή όχι, αλλά πριν από λίγες μέρες ζητούσε από τον Βινίσιους εισιτήρια για να δει έναν αγώνα και αυτά έρχονται σε αντίθεση με όσα είπε. … Ήταν μια έκπληξη όχι μόνο για μένα, αλλά για ολόκληρη την ομάδα… Δεν είχε κάνει ποτέ μια τέτοια δήλωση στη ζωή του. Αντίθετα, πάντα έδειχνε τη στήριξή του στην εθνική ομάδα. Ήταν μια έκπληξη για πολλούς ανθρώπους. Τον θεωρώ είδωλο, αναφορά, όλοι όσοι είναι στην εθνική ομάδα, όχι μόνο οι παίκτες, αλλά όλοι όσοι εργάζονται εδώ, τον βλέπουν ως αναφορά».

Μετά τον… ντόρο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του, ο Ροναλντίνιο χρησιμοποίησε τα social media για να εξηγήσει τον πραγματικό λόγο πίσω από αυτές. Στην πραγματικότητα ήταν μια διαφημιστική καμπάνια επίσημου χορηγού του Copa América. Κάτι που κάποιοι είχαν καταλάβει από την αρχή και που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Ροναλντίνιο. «Δεν θα εγκατέλειψα ποτέ το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο, και ποτέ δεν θα έλεγα αυτά που βλέπετε… Στην πραγματικότητα, αυτά τα λόγια προήλθαν από πραγματικούς Βραζιλιάνους οπαδούς, είναι πραγματικά σχόλια που είδα στο διαδίκτυο… Φανταστείτε να ακούσετε αυτά τα μηνύματα πριν παίξετε; Όχι, το κίνητρο πέφτει… Η υποστήριξη των φιλάθλων είναι βασική για τον παίκτη, ξέρω για τι πράγμα μιλάω. Αυτό που χρειάζονται τα παιδιά μας είναι υποστήριξη αυτή τη στιγμή. Όσο περισσότερη αυτοπεποίθηση δείχνουμε, τόσο περισσότερη εμπιστοσύνη θα έχουν στο γήπεδο», δημοσίευσε ο Ροναλντίνιο στον λογαριασμό του στο Instagram.

Προτεινόμενα Άρθρα