Πώς τους “πετσόκοψες” έτσι…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Ράφαελ Καμάτσο σίγουρα δεν ξέρει τον Γιώργο Γιαννόπουλο. Ούτε ο Χουάν Ιτούρμπε. Κάλλιστα όμως ο αγαπημένος ηθοποιός θα μπορούσε να γυρίσει και να πει στον καθένα αυτή τη θρυλική ατάκα που όλοι λίγο-πολύ χρησιμοποιούμε.

Ο ΑΡΗΣ χθες έκανε δύο πράγματα με την ισοπαλία στο “Καραϊσκάκης”. Το ένα είναι αμιγώς ποδοσφαιρικό. Το άλλο, επικοινωνιακό αλλά εξίσου σημαντικό λόγω της ιδιαιτερότητας των αγώνων με τον Ολυμπιακό.

Το “παραμύθι” πήγε πάλι περίπατο

Μία ιδιαιτερότητα για την οποία φυσικά δεν ευθύνεται ο ΑΡΗΣ. Ευθύνονται όσοι τα τελευταία χρόνια “ποτίζουν” με τοξικότητα και παραμύθια τα μυαλά των Ελλήνων οπαδών, για να εξυπηρετούν τους δικούς τους σκοπούς εις βάρος της μίας ή της άλλης ομάδας, καλύποντας παράλληλα όσα κωμικοτραγικά γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτοί που καθιέρωσαν τη λογική ότι ο ΑΡΗΣ απαγορεύεται να είναι κακός με τον Ολυμπιακό. Αμ έλα όμως που και στην κακή του μέρα κάνει δουλειά.

Με ροτέισον, με εμφάνιση μακριά από τα στάνταρ της ομάδας και σε μία δύσκολη έδρα, ο ΑΡΗΣ πήρε μία ισοπαλία που κλείνει πολλά στόματα, αδειάζει το μελάνι από πολλές πένες που ήταν έτοιμες να γράψουν. Έσπασε πολλά πληκτρολόγια και οι κόλλες στο Word έμειναν λευκές.

Ο ΑΡΗΣ έχει κόψει πέντε βαθμούς φέτος από τον Ολυμπιακό. Εμείς ξέρουμε βέβαια την αλήθεια. Και ούτε πέφτουμε από τα σύννεφα με τους τοξικούς του χώρου μας ή του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα. Το θέμα είναι αλλού.

Το θέμα είναι να μην πέφτει ο Αρειανός στην παγίδα. Είναι άλλο να κάνεις κριτική ποδοσφαιρικά την ώρα του ματς και άλλο να μηδενίζεις, να στοχοποιείς και εν τέλει να πέφτεις στην λούπα που βρίσκονται όσοι στέκονται απέναντί σου. Επειδή ενοχλείς, επειδή δεν τους κάνει τα χατίρια και πας κόντρα στις καταστάσεις που τους ευνοούν.

Ακόμη ένα “λιθαράκι” στην Ευρώππη και στον χαρακτήρα του

Στην πιο ποδοσφαιρική πλευρά του αγώνα, ο ΑΡΗΣ είχε να κάνει τόσο κακό πρώτο ημίχρονο από τη Λαμία.

Ασύνδετος, με μηδέν τελικές ως το 42′ και πνιγμένος στο πρέσινγκ του Ολυμπιακού, χάνοντας πολλές μπάλες στο δικό του μισό και δίνοντας αυτόματα την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να πατάει περιοχή χωρίς να διανύει πολλά μέτρα.

Κάποιες αλλαγές του Τερζή και οι λάθος τοποθετήσεις αρκετών παικτών δεν βοήθησαν ώστε ο ΑΡΗΣ να παίξει άμυνα ουσιαστικά μέσα από την επίθεση και την κατοχή της μπάλας, όπως έκανε πχ με τον ΠΑΟΚ. Ο Ντουκουρέ πρέπει να έκανε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του, ο Εμπακατά ήταν κακός αλλά χωρίς βοήθειες στο πρώτο μέρος ενώ τα εξτρέμ δεν βοήθησαν στην προώθηση του παιχνιδιού.

Ηταν μία από τις λίγες φορές φέτος που ο πάγκος είχε ουσιαστική επίδραση στη διάρκεια του αγώνα. Οι αλλαγές του Τερζή ήταν εύστοχες αφού με τον Ετέμπο συμμαζεύτηκε η ομάδα μεσοαμυντικά και οι Ιτούρμπε-Καμάτσο έδωσαν ενέργεια και τρεξίματα απέναντι σε μία επιπόλαιη άμυνα του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός… κοιμήθηκε μετά το 2-0 και ο Μίτσελκ το αποτελείωσε παίζοντας χωρίς φορ και παράλληλα κρατώντας ψηλά τις γραμμές του.

Οταν ο ΑΡΗΣ μπλόκαρε επιθετικά τον Ολυμπιακό -φάση δεν έκανε μετά το 2-0- ήταν θέμα ουσίας και σωστών επιλογών μπροστά. Σε δύο φάσεις τα είχε και ήταν αρκετό. Λίγο παραπάνω και θα το έπαιρνε αφού από ένα σημείο και μετά μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Και αυτή ήταν ο ΑΡΗΣ. Ακόμα και στην μέτρια μέρα του, ακόμα και με ροτέισον.

Η ισοπαλία και ο τρόπος που ήρθε μπουστάρουν την αυτοπεποίθηση της ομάδας, την τονώνουν πνευματικά και μπορεί να αποτελέσει μία βάση για καλύτερα πράγματα στη συνέχεια των πλέι οφ. Οχι μόνο για να τελειώνει γρήγορα με την έξοδο στην Ευρώπη αλλά και για να αποδείξει ότι δεν είναι τόσο κακή όσο φαίνεται στη βαθμολογία, με τη διαιτησία να βάζει και αυτή το χεράκι της φυσικά φέτος.

Για χθες βέβαια δεν υπάρχει παράπονο και είναι ακκόμη μία ένδειξη του τί μπορεί να κάνει ο ΑΡΗΣ σε ένα ματς δίχως διαιτητικά… παρατράγουδα. Ένα τέτοιο είναι ο Μπόγκναρ που ορίστηκε από Μπένετ… και Μπαλτάκο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Η ΕΠΟ έκανε διάλειμμα μία αγωνιστική και τώρα δείχνει ξανά τα δόντια της. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες και έτσι έρχεται ένα ρέφερι που είναι επιρρεπής στα λάθη εις βάρος του ΑΡΗ. Άρα η ομάδα πρέπει να είναι ακόμα πιο υποψιασμένη και να μην… χαρίσει ευκαιρίες όπως στο ματς πρωταθλήματος με τους “πράσινους” ή με τον ΠΑΟΚ.

Προτεινόμενα Άρθρα