Σοκ στην Πολωνία: Τραυματίστηκαν Λεβαντόφσκι-Σφιντέρσκι, ο δεύτερος πανηγυρίζοντας

από AllAboutARIS

Με νίκες συνέχισαν την προετοιμασία τους για το Euro 2024 οι Ολλανδία, Τσεχία και Πολωνία. Ωστόσο, μετά τα ματς μπορούν να χαμογελούν μόνο οι δύο πρώτες.
Και αυτό διότι η τελευταία μπορεί να επικράτησε 2-1 της Τουρκίας, με γκολ στο 90′, όμως κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου είδε τους Σφιντέρσκι και Λεβαντόφσκι να αποχωρούν τραυματίες (στο 19′ και 32′ αντίστοιχα). Μάλιστα, ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ αποκόμισε το πρόβλημα κατά τον πανηγυρισμό του στο 1-0, το οποίο διαμόρφωσε ο ίδιος με ωραίο πλασέ.

Και όλα αυτά ενώ πριν λίγες μέρες η Πολωνία είχε χάσει και τον Μίλικ ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με το πρόβλημα στα φορ να ενδέχεται να γίνει μεγάλο!
Επιστρέφοντας στο αγωνιστικό κομμάτι, οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα στο 77′ με τον Γιλμάζ, ωστόσο ο Ζαλέφσκι «χτύπησε» στο 90′ για να δώσει τη νίκη στους γηπεδούχους. Στο προηγούμενο της φιλικό, η Πολωνία είχε επικρατήσει 3-1 της Ουκρανίας, ενώ η Τουρκία είχε έρθει ισόπαλη 0-0 με την Ιταλία.
Να σημειωθεί ότι στο 78′ πέρασε αλλαγή ο χαφ της ΑΕΚ, Νταμιάν Σιμάνσκι.
Την ίδια ώρα, η Ολλανδία συνέτριψε 4-0 την Ισλανδία, η οποία προερχόταν από το φιλικό «διπλό» (0-1) επί της Αγγλίας. Οι «Οράνιε», που στο προηγούμενο ματς τους νίκησαν με το ίδιο σκορ τον Καναδά, ήταν ανώτεροι καθ’ όλη διάρκεια της αναμέτρησης, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας ως σκόρερ τους Σίμονς (23′), Φαν Ντάικ (49′), Μάλεν (79′) και Βέγκχορστ (90’+3′).

Λίγο νωρίτερα, η Τσεχία, που προερχόταν από το 7-1 επί της Μάλτας, επικράτησε 2-1 υποδεχόμενη τη Βόρεια Μακεδονία. Ο Σικ άνοιξε το σκορ στο 60′, ο Αλίμι ισοφάρισε στο 65′, με τον Μπαράκ να δίνει τη νίκη στους γηπεδούχους με εκτέλεση πέναλτι στο 90’+9′.

Προτεινόμενα Άρθρα