Στο “μονοπάτι” του ουσιαστικού και του απαραίτητου…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το ματς με τον Λεβαδεικό μπορεί να ήταν αγγαρεία, όμως για τον Μάνου Γκαρθία ήταν αρκετά “γεμάτο’ και με περίσσια σημεία αναφοράς για τον ίδιο

Το γκολ δεν ήρθε στις δύο μεγάλες φάσεις που είχε στις αρχές του δεύτερου μέρους, χωρίς όμως να μειώνει την εμφάνισή του και τον τίτλο του MVP που του δίνεται από πολλούς για ακόμη ένα παιχνίδι.

Μετά τη διακοπή ο Ισπανός παρουσιάζει σταδιακά μία διαφορετική εικόνα. Βάζει περισσότερη ουσία και ωριμότητα στο παιχνίδι του, δείχνοντας παράλληλα ότι προσαρμόζεται σε ένα από τα βασικά “θέλω” του Άλαν Πάρντιου. Δηλαδή την άμυνα.

Τόσο με τον Παναιτωλικό όσο και με τον Λεβαδειακό, ο κόσμος του ΑΡΗ είδε έναν Γκαρθία που θυσιάζει περισσότερο τρεξίματα για επιστροφές, μαρκάρει και πιέζει παραπάνω πάνω στη μπάλα, αντιλαμβανόμενος ότι έτσι θα σταθεί όρθιος σε μία αρκετά ανταγωνιστική μεσοεπιθετική γραμμή.

Δεν θα γίνει βέβαια “6άρι”, όπως ούτε και οι υπόλοιποι διαθέτουν τη δημιουργική διορατικότητα του Ιβηρα άσσου, την οποία ξεδίπλωσε και χθες, βάζοντας πολύ το κάθετο ποδόσφαιρο στο παιχνίδι του ΑΡΗ αλλά και δικές του εμπνεύσεις όπως στην ευκαιρία του Νταμπό ή το δοκάρι που είχε, προσπαθώντας να βάλει και το γκολ στο παιχνίδι του. Πλέον γίνεται πιο ουσιαστικός αλλά παράλληλα εξελίσσεται και ως απαραίτητος για την ομάδα, ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια.

Ο ρόλος του εξτρέμ και οι δοκιμές στις προπονήσεις. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πάρντιου μετατόπισε τον Γκαρθία από τον άξονα στα πλάγια και συγκεκριμένα στην αριστερή πλευρά.

Tο 1-0 από το πρώτο μέρος έδωσε στον Άγγλο αυτή την ευελιξία και μάλιστα από αυτή τη θέση ο Ισπανός είχε τις δύο μεγάλες στιγμές στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους.

Η θέση δεν είναι άγνωστη στον Γκαρθία αφού έχει δοκιμαστεί εκεί και στις προπονήσεις, σε μία προσπάθεια του Πάρντιου να “χωρέσει” τον 24χρονο με τον Ματέο. Σίγουρα πάντως πρόκειται μόνο για δοκιμή σε αυτή τη φάση και τίποτε παραπάνω.

Προτεινόμενα Άρθρα