«Συναγερμός» στη γερμανική αστυνομία με τους Σέρβους οπαδούς στο Euro 2024

από AllAboutARIS

Την Παρασκευή (14/6), μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση αναμένεται να ξεκινήσει στη Βόρεια Ευρώπη. Ο λόγος για το Euro 2024, το οποίο θα φιλοξενηθεί στη Γερμανία και που θα αποτελέσει τη 17η έκδοση της διοργάνωσης. Όλα μοιάζουν έτοιμα, όμως στις Αρχές της χώρας υπάρχει ένας μεγάλος αστερίσκος.

Αυτός έχει να κάνει με την παρουσία οπαδών και συγκεκριμένα αυτών της Εθνικής Σερβίας, που κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της στους ομίλους. Στις τάξεις της «Bundespolizei» έχει δημιουργηθεί έντονη ανησυχία, αφού πρόκειται για υποστηρικτές που έχουν βεβαρημένο παρελθόν όσον αφορά επεισόδια. Μάλιστα, αυτό που ενισχύει τον φόβο της γερμανικής αστυνομίας είναι το γεγονός πως, στο Euro 2024, η βαλκανική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Αγγλία.Ο Πέτερ Μποθ, αρχηγός της αστυνομίας του Γκελζενκίρχεν (σ.σ. εκεί θα διεξαχθεί ο αγώνας), εξήγησε ότι ο στόχος είναι να αναχαιτιστεί το γκρουπ εκείνων που ετοιμάζουν επεισόδια, προτού εκείνοι να συναντήσουν τους Βρετανούς. Από πλευράς Αγγλίας αναμένεται να ταξιδέψουν συνολικά 40.000 φίλαθλοι, ενώ απεναντίας από μεριάς Σερβίας αυτοί υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τους 8 χιλ.

Στην Αστυνομία της Γερμανίας έχουν ακόμα… νωπές τις μνήμες από τα όσα συνέβησαν μία μέρα πριν από τον τελικό της Euroleague. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 26 Μαΐου, στο κέντρο του Βερολίνου σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων, με την ένταση να είναι τεράστια και να ακολουθούν μάχες σώμα με σώμα. Αργότερα έγινε γνωστό πως σε αυτά υπήρχε έντονη συμμετοχή Σέρβων χούλιγκανς, με τον έναν μάλιστα να καταλήγει στο νοσοκομείο.

Πηγή: sportal.gr

Προτεινόμενα Άρθρα