Σύστημα, πρόσωπα και οι δοκιμές του Μπούργος…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Επιστροφή χθες αλλά χωρίς να υπάρχει ακόμα κάτι ξεκάθαρο ή κάποια αντίδραση του Χερμάν Μπούργος ή κάποια σκέψη για το επερχόμενο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ.

Σήμερα και αύριο ο Αργεντινός αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του, εστιάζοντας περισσότερο στο τακτικό κομμάτι αλλά και στα πρόσωπα που θα χρησιμοποιήσει στο ΟΑΚΑ.

Η επιστροφή της τετράδας στην άμυνα μοιάζει πολύ πιθανή -όχι βέβαιη ακόμα- τη στιγμή που ο 52χρονος τεχνικός θα έχει και κάποιες επιστροφές στο βασικό σχήμα.

Μαντσίνι και Σούντγκρεν αναμένεται να επανέλθουν στην αρχική ενδεκάδα, με την παρουσία του Αργεντινού να είναι και η πιο κομβική αφού η επίδρασή του στην γραμμή κρούσης είναι δεδομένη, την οποία “ανεβάζει” σε ταχύτητα και εντάσεις.

Στην περίπτωση που επανέλθει το 4-2-3-1, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επιλογές του Μπούργος σε χαφ και εξτρέμ. Ο Εντιαγέ θα μετατοπιστεί στον άξονα, ο Μαντσίνι επιστρέφει ενώ θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν οι Ντουκουρέ, Μπερτόγλιο και Γκαρσία.

Στην άμυνα δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι, όπως και στην κορυφή όπου θα παραμείνει ο Καμαρά.

Στο σενάριο του 3-4-3, η μετατόπιση του Εντιαγέ στα χαφ είναι δεδομένη, με τη θέση του στα εξτρέμ να παίρνει ο Μαντσίνι, εκτός αν πάει σε μία διαφορετική προσέγγιση με δύο μπροστά και τον Αργεντινό δίπλα στον Καμαρά, το οποίο όμως δεν έχει δοκιμάσει έως τώρα στις προπονήσεις.

Προτεινόμενα Άρθρα