Τέλος εποχής στην Ντόρτμουντ

από AllAboutARIS

Ο κεντρικός αμυντικός της Ντόρτμουντ Ματς Χούμελς θα φύγει από τη γερμανική, ανακοίνωσε  σήμερα (14/6) ο σύλλογος της Bundesliga, τερματίζοντας μια συνεργασία που εκτεινόταν από το 2008, με τρία χρόνια στη Μπάγερν Μονάχου.

Η αποχώρηση του Χούμελς έρχεται μια μέρα μετά την αποχώρηση του προπονητή Έντιν Τέρζιτς από τους φιναλίστ του Champions League:  «Ήταν τεράστια τιμή και χαρά που έπαιξα για τόσο καιρό στη Ντόρτμουντ και που ακολούθησα το μονοπάτι σχεδόν εξ ολοκλήρου από το 2008, με τον σύλλογο στην 13η θέση εκείνη την εποχή τον Ιανουάριο του 2008, σε αυτό που είναι σήμερα η Μπορούσια Ντόρτμουντ».

Ο 35χρονος Χούμελς, ο οποίος δεν κατάφερε εξασφαλίσει θέση στην ομάδα της Γερμανίας για το Euro 2024 παρά τη δυνατή σεζόν που είδε τη Ντόρτμουντ να φτάνει στον τελικό του Champions League πριν χάσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης, πέρασε δύο περιόδους με την ομάδα της κοιλάδας του Ρουρ.

Είχε επίσης παίξει στον τελικό του Champions League που έχασε το 2013 από την Μπάγερν.

Ο Χούμελς αρχικά εντάχθηκε ως δανεικός από την Μπάγερν Μονάχου το 2008 προτού υπογράψει μόνιμη συμφωνία και έμεινε μέχρι το 2016 όταν επέστρεψε στην Μπάγερν.  Μετά από τρία χρόνια στο Μόναχο επέστρεψε στη Ντόρτμουντ το 2019.

Ο Χούμελς, νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 με τη Γερμανία, κέρδισε δύο πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Γερμανίας στη Ντόρτμουντ, συμπεριλαμβανομένου του εγχώριου νταμπλ του 2012, αλλά είχε τεταμένες σχέσεις τους τελευταίους μήνες με τον Τέρζιτς.

Προτεινόμενα Άρθρα