Τζέγκο: «Ξεχωριστό κλαμπ για εμένα ο ΑΡΗΣ, θα είναι πάντα στην καρδιά μου» (audio)

από Γιώργος Γκάτος

Ο Τζέιμς Τζέγκο φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Pressing” του Libero 107,4. Ο Αυστραλός χαφ μίλησε για την παρουσία του στον ΑΡΗ, την απόφαση του να φύγει και τις επαφές που διατηρεί με τους πρώην συμπαίκτες του.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε:

Για το αν του λείπει ήδη η Θεσσαλονίκη:

“Φυσικά. Λείπει περισσότερο στην γυναίκα μου βέβαια, αλλά φυσικά μου λείπει και εμένα.”

Για το γεγονός ότι στεναχωρήθηκε αρκετός κόσμος με την αποχώρηση του:

“Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα. Δεν ήταν εύκολη απόφαση για κανέναν. Απόλαυσα όλες τις στιγμές μου στον ΑΡΗ. Πέρασα με την ομάδα 18 μήνες. Ήταν ξεχωριστό κλαμπ για εμένα και θα το έχω στην καρδιά μου. Ήταν μια καλή συγκυρία και για την ομάδα αλλά και για εμένα. Δεν ήταν ότι ήθελα να φύγω. Έφυγα αλλά δεν αλλάζει τίποτα από το πόσο όμορφα πέρασα στην ομάδα”.

Για το αν παρακολουθεί ακόμα τα παιχνίδια του ΑΡΗ και αν είναι είναι ενημερωμένος:

“Φυσικά. Έχω επαφές και μιλάω με πολλά παιδιά από την ομάδα. Βλέπω και μερικά παιχνίδι όταν προλαβαίνω. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήραμε πίσω τους 6 πόντους και είμαστε στα πλέι οφ. Έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να πετύχουμε την πρόκριση στην Ευρώπη. Ήταν και ο στόχος του κλαμπ”.

Για το πόσο δύσκολο ήταν για τον ίδιο να αγωνίζεται γνωρίζοντας ότι υπάρχει αφαίρεση έξι βαθμών:

“Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Έβαλε το κλαμπ κάτω από ιδιαίτερη πίεση. Χάσαμε στην αρχή της χρονιάς μερικά παιχνίδια. Κάναμε κακό ξεκίνημα υπό αυτό το βάρος. Είχαμε αρκετή πίεση με το καλημέρα επειδή χάσαμε βαθμούς και είχαμε αυτή την αφαίρεση. Πάντα κάναμε αυτό που έπρεπε όμως. Διεκδικούσαμε όσους περισσότερους πόντους σε κάθε παιχνίδι.”

Για την αλλαγή προπονητή:

“Έκανε πολύ καλή δουλειά ο Άκης Μάντζιος. Ήρθε υπό δύσκολες συνθήκες (σ.σ. αποκλεισμός από την Ευρώπη) την περσινή σεζόν. Φέτος είχαμε αρκετούς νέους παίκτες και αφαίρεση βαθμών. Δεν είναι πάντα ευθύνη του προπονητή. Κάποιες φορές όμως είναι αυτός που αλλάζει για να αλλάξει κάτι και στην ομάδα. Όλα τα παιδιά, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον κύριο Μάντζιο.”

Προτεινόμενα Άρθρα