Τι σου είναι τα συμμετοχικά μπακ…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πολλά καλά μπορεί να βρει κάποιος στη νίκη επί του Παναιτωλικού. Τα καθοριστικά όμως είναι… εκλεκτά και συγκεκριμένα.

Ο Άκης Μάντζιος έκανε λόγο για μία εμφάνιση που πρέπει να αποτελέσει τη βάση της ομάδας για τη συνέχεια της σεζόν. Και το είπε διότι είδε πράγματα που του άρεσαν και δεν έκαναν ξανά τόσο έντονα την εμφάνισή τους. Οπως η εικόνα των πλάγιων μπακ στο επιθετικό κομμάτι.

Ντάνιελ Σούντγκρέν και Κρίστιαν Γκάνεα ήταν ο ορισμός των σύγχρονων ακραίων αμυντικών. Το γκολ του Σουηδού, τα ανεβάσματα του Ρουμάνου ή η υπεραριθμία που δημιούργησε ο ΑΡΗΣ σε κάποιες περιπτώσεις ενισχύουν την παραπάνω άποψη. Πέρα από αυτά όμως, υπάρχει η πολύ ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή τους στην ανάπτυξη και τη ορθολογική προώθηση του παιχνιδιού από τα μετόπισθεν.

Μετά τις 18 πάσες του Γκάμα, οι 14 του Σούντγκρεν και οι 16 του Γκάνεα κλείνουν την τριάδα των παικτών που κυκλοφόρησαν τη μπάλα περισσότερο κόντρα στον Παναιτωλικό. Και μάλιστα οι περισσότερες εξ αυτών ήταν στο μισό του αντιπάλου.

Οι δύο παίκτες συνέβαλαν σε πολλούς συνδυασμούς που έβγαλε ο ΑΡΗΣ από τα πλάγια ενώ ειδικά ο Γκάνεα έπαιζε περισσότερο εσωτερικά και με εντολή να φτάνει μέχρι έξω από την περιοχή για να μαζέψει όποιο… σκουπίδι έδινε η άμυνα του Παναιτωλικού.

Αμφότεροι διανύουν ίσως την καλή περίοδό τους με τη φανέλα του ΑΡΗ, αποτελώντας αποτέλεσμα της διαχείρισής του Μάντζιου. Με τον Σούντγκρεν η πρόοδος είναι εμφανής από πέρυσι και σταθερή. Στην περίπτωση του Γκάνεα υπάρχουν μεταπτώσεις, όμως ο Ρουμανός έχει μπει πάλι στο… καλούπι που θέλει ο προπονητής.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα