Το γήπεδο της Ντόρτμουντ μικραίνει λόγω Euro!

από AllAboutARIS

Λίγα 24ωρα έχουν απομείνει για την έναρξη του EURO 2024. Η Γερμανία θα αντιμετωπίσει τη Σκωτία την ερχόμενη Παρασκευή στην «Allianz Arena» και θα ανοίξει τον χορό της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής γιορτής.

Ένα από τα γήπεδα που θα φιλοξενήσει παιχνίδια του φετινού EURO στη Γερμανία είναι αυτό της Ντόρτμουντ, το «Signal Iduna Park». Το γήπεδο των Βεστφαλών θα υποδεχτεί την δεύτερη ημέρα του EURO, την Ιταλία και την Αλβανία για το πρώτο ματς που θα διεξαχθεί στην «θρυλική» έδρα της Μπορούσια. Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν λάβει η UEFA και η γερμανική αστυνομία έχουν ρίξει κατά (σχεδόν) 20.000 των συνολικό αριθμό χωρητικότητας του γηπέδου της Ντόρτμουντ.

Ποιος είναι ο λόγος; Το «κίτρινο τείχος» όπου κάθονται οι φανατικοί οπαδοί της Ντόρτμουντ γεμίζει κατά βάση με όρθιους φιλάθλους. Οι φανατικοί οπαδοί της Ντόρτμουντ βλέπουν μέσα από το «κίτρινο τείχος» όρθιοι τα παιχνίδια της αγαπημένης του ομάδας, τοποθετώντας με αυτόν τον τρόπο περισσότερους φιλάθλους στο πέταλο.

Η UEFA ωστόσο άλλαξε τα πάντα στο «κίτρινο τείχος» και τοποθέτησε καθίσματα για τη μεγαλύτερη ασφάλεια των οπαδών που θα βρεθούν στο γήπεδο της Ντόρτμουντ με αποτέλεσμα η χωρητικότητα του γηπέδου να πέφτει στις 62.000 θέσεις από τους 81.350 που χωράει στα παιχνίδια των Βεστφαλών.

Προτεινόμενα Άρθρα