Το ιδιαίτερο στατιστικό της Ισπανίας που τελείωσε μετά από… 136 αγώνες

από AllAboutARIS

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ της Εθνικής Ισπανίας έφτασε στο τέλος του μετά από 136 αγώνες παρά τη νίκη επί της Κροατίας. Η «La Roja» ξεκίνησε το «ταξίδι» της στο Euro 2024 με τέλειο τρόπο επικρατώντας με το εμφατικό 3-0 των Κροατών στο Βερολίνο. Οι Αλβάρο Μοράτα, Φαμπιάν Ρουίθ και Ντάνι Καρβαχάλ ήταν όλοι εύστοχοι στο πρώτο ημίχρονο, καθώς οι τρεις φορές νικητές της διοργάνωσης μπήκαν με το δεξί στο τουρνουά.

Παραδόξως παρά το εντυπωσιακό ξεκίνησε, για πρώτη φορά σε 136 ανταγωνιστικούς αγώνες, η Ισπανία είχε λιγότερη κατοχή από τους αντιπάλους της. Σύμφωνα με δημοσιογράφο του βρετανικού «Athletic», η Ισπανία είχε το 47% της μπάλας σε σύγκριση με το 53% της αντιπάλου της. Η τελευταία φορά που συνέβη ήταν στον τελικό του Euro 2008, όταν η Ισπανία επικράτησε της Γερμανία χάρη στο γκολ του Φερνάντο Τόρες.

Η Ισπανία είναι γνωστή ως «μαμά» του tiki-tak και ως μια από τις ομάδες που απολαμβάνουν να παίζουν πολύ με την μπάλα στην κατοχή τους. Αλλά το στυλ τους άλλαξε πρόσφατα υπό τον Λουίς ντε λα Φουέντε, με δύο γρήγορους και τεχνικούς νεαρούς εξτρέμ να τρέχουν στα πλάγια.

Προτεινόμενα Άρθρα