Το… κώλυμα στην επίθεση και τα εξτρέμ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η βραδιά του ΑΡΗ στις Σέρρες δεν ήταν σίγουρα από τις καλές του φέτος και ίσως η χειρότερη επιθετικά τη φετινή σεζόν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι “κιτρινόμαυροι” ήταν μακριά από τη βελτιωμένη παρουσία τους επιθετικά μέσα στον Ιανουάριο και κυρίως από τις πολύ καλές “πτήσεις” των εξτρέμ τους.

Σάπι Σουλεϊμάνοφ και Κίκε Σαβέριο ήρθαν… ισόπαλοι στα γκολ μέσα στον Ιανουάριο έχοντας από τέσσερα. Στις Σέρρες όμως ήταν μακριά από τα στάνταρ που είχαν θέσεις.

Ηταν βέβαια εκείνοι που δημιούργησαν τις μοναδικές αξιόλογες φάσεις του ΑΡΗ εκτός από το γκολ του Λορέν Μορόν. Μία φάση έκαστος και με εκείνη του Σαβέριο να κρίνεται κομβική καθώς θα μπορούσε να “κλειδώσει” τη νίκη για την ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Το heat map του Ρώσου – Πηγή: sofascore

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 23χρονος είχε μόλις τρεις επαφές με τη μπάλα μέσα στην περιοχή ενώ ο Ρώσος μεσοεπιθετικός περιορίστηκε μόλις σε μία. Δηλαδή στην χαμένη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου.

Το heat map του Σαβέριο – Πηγή: Sofascore

Ο ΑΡΗΣ δυσκολεύτηκε στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου να περάσει τη μπάλα με αξιώσεις στην περιοχή του Χόβαν. Στοιχείο που ο Μάντζιος θα προσπαθήσει πάλι να βελτιώσει με το υπάρχον υλικό αλλά και με νέο πρόσωπο τον Τζούισον Μπένετ, ο οποίος λογικά θα μπει στην εξίσωση από το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Προτεινόμενα Άρθρα