Το 10ρι εξελίχθηκε σε προτεραιότητα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οταν ο ΑΡΗΣ ξεκινούσε τον μεταγραφικό του σχεδιασμό, είχε στο πλάνο του έναν επιτελικό μέσο αλλά παράλληλα δεν έδειχνε και να… καίγεται.

Η διατήρηση του 4-2-3-1 στο playbook του Χερμάν Μπούργος καθιστά απαραίτητη την παρουσία τουλάχιστον ενός 10ριου. Αυτός, στο μυαλό των ανθρώπων της ομάδας, μπορεί να είναι και ο Λοβέρα αλλά για την περίπτωσή του δεν βγαίνουν πολλά-πολλά.

Την ίδια στιγμή ο Μπούργος έχει στο μυαλό του την αξιοποίηση του Πάλμα σε αυτή τη θέση ή κάποιου άλλου από τους μεσοεπιθετικούς. Είναι δεδομένη όμως η ανάγκη για έναν “καθαρό” επιτελικό μέσο, που θα “κουβαλάει” τη μπάλα ανάμεσα στις γραμμές και θα δημιουργεί για τους μεσοεπιθετικούς.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πέσει κάποιες περιπτώσεις στο τραπέζι. Μία πολύ καλή από τη Γαλλία, για την οποία ο ΑΡΗΣ δεν μπήκε -ακόμα τουλάχιστον- στη διαδικασία να ασχοληθεί παραπάνω ενώ τις προηγούμενες μέρες προέκυψε ακόμη μία καλή από χώρα της Ιβηρικής.

Η κίνηση αυτή δεν έχει το ίδιο βάρος με αυτές του φορ κααι του δεξιού μπακ που θέλει να ολοκληρώσει άμεσα η ομάδα, βρίσκεται όμως στις πρώτες θέσεις της ατζέντας της και συγκαταλέγεται στις προσθήκες που θέλει να κάνει μέχρι τα ματς κόντρα στη Γκόμελ.

Προτεινόμενα Άρθρα