Το “what if” του Βερστράτε

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Χουλιάν Κουέστα τα έβγαζε, οι συμπαίκτες του τα έβαζαν και ο Μπίργκερ Βερστράτε πήρε την τελική δόξα, στέλνοντας τον ΑΡΗ στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο παίκτης που ήταν αμφίβολος για μέρες και μπήκε στην αποστολή την τελευταία στιγμή, με την προοπτική να βοηθήσει στη διάρκεια του ματς. Και το έκανε με το παραπάνω!

Θυμίζουμε ότι ο Βέλγος μέσος είχε τραυματιστεί δύο μέρες πριν τον πρώτο αγώνα του 2024, με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Το πρόβλημα στο μηνίσκο άνοιξε μία κουβέντα γύρω από τον χειρισμό του και αν έπρεπε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου και να υποβληθεί σε επέμβαση, η οποία θα τον άφηνε εκτός για 2-3 εβδομάδες. Από την άλλη όμως θα ξεμπέρδευε εντελώς με το θέμα στο γόνατο, το οποίο παραμένει υπό παρακολούθηση.

Ο Βερστράτε ήταν εξ αρχής αρνητικός στο ενδεχόμενο να υποβληθεί σε επέμβαση και επέλεξε να πάρει συντηρητικά για να επιστρέψει νωρίτερα. Και εδώ μπαίνει το “what if…

Δεν ήταν μία απόφαση που απλά τον επανέφερε νωρίτερα στην αγωνιστική δράση… Ηταν η απόφαση που τον έφερε απέναντι στον Γιώργο Αθανασιάδη για το πέμπτο και λυτρωτικό πέναλτι του ΑΡΗ. Από τη στιγμή που διάλεξε αυτό τον δρόμο, η μοίρα είχε κάνει τα πλάνα της τόσο για τον ίδιο όσο και για τους “κιτρινόμαυρους”, βάζοντας φυσικά και αυτοί το χεράκι τους.

Τί θα γινόταν όμως εάν. ο Βερστράτε έκανε την επέμβαση και απουσίαζε προχθές; Θα ήταν άλλος που θα “ντυνόταν” ήρωας την τελευταία στιγμή ή τα πράγματα θα είχαν πάρει διαφορετική τροπή;

Δεν θα το μάθουμε ποτέ και ούτε χρειάζεται… Πρόκειται όμως αναμφίβολα για ακόμη ένα ωραίο παιχνίδι της μοίρας και φυσικά του ποδοσφαίρου, τοποθετώντας τον Βερστράτε στα πρόσωπα της φετινής χρονιάς.

Προτεινόμενα Άρθρα