Άγγιξε το ακατόρθωτο κόντρα στην Ίπσουιτς (vid)

από Γιώργος Γκάτος

30.000 φίλοι του ΑΡΗ, έδωσαν βροντερό παρών στο Καυτατζόγλειο

Η 1η Οκτωβρίου του 1980, είναι μια ημερομηνία από τις χρυσές σελίδες του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο ΑΡΗΣ υποδέχθηκε την Αγγλική Ίπσουιτς στον επαναληπτικό αγώνα μετά την ήττα με 5-1 στον πρώτο αγώνα.

Στον επαναληπτικό του Καυτατζογλείου, ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε επιθετικά τον αγώνα και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 4’ χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Θαλής Τσιριμώκος. Ο Κώστας Δράμπης διπλασίασε τα τέρματα στο 22’ και οι 30.000 που βρισκόταν στο γήπεδο άρχισαν να πιστεύουν στο θαύμα. Ο Τάσος Ζελελίδης με ανάποδη κεφαλιά έκανε το 3-0 στο 65’ και έστειλε τον ΑΡΗ ένα τέρμα μακριά από την μεγαλύτερη ανατροπή ήττας από Ελληνική ομάδα. Παρότι ο ΑΡΗΣ συνέχιζε να πιέζει ασφυκτικά, ο Έρικ Γκειτς λύτρωσε τους Άγγλους στο 76’ διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Ξεπερνόντας τον ΑΡΗ, η Ίπσουιτς αναδείχθηκε αργότερα κυπελλούχος UEFA για την σεζόν 1980-1981.

Οι συνθέσεις του αγώνα:
ΑΡΗΣ (Μιχαλ Βιτσάν): Γιώργος Παντζιαράς, Κώστας Μόκαλης, Νίκος Χατζηαντωνίου, Γιάννης Μιχαλήτσος, Γιάννης Βένος, Ντίνος Κούης, Τάσος Ζελελίδης, Κώστας Μπαλής, Θαλής Τσιριμώκος, Κώστας Δράμπης, Γιώργος Σεμερτζίδης, Θεμιστοκλής Βάγγης, Θεόδωρος Ζελελίδης.

ΙΠΣΟΥΙΤΣ ΤΑΟΥΝ (Μπόμπι Ρόμπσον): Πωλ Κούπερ, Τζωρτζ Μπαρνλει, Μικ Μιλς, Ρασέλ Οσμάν, Τέρι Μπάτσερ, Τζον Γουόρκ, Άρνολντ Μιούρεν, Πωλ Μάρινερ, Αλαν Μπράζαλ, Έρικ Γκέιτς, Κέβιν Μπιτι, Στέφεν Μακ Κολ, Κέβιν Μπιτι

Προτεινόμενα Άρθρα