Παυλίδης και… τέζα!

από Νίκος Παπαδόπουλος

"Χρυσή" αλλαγή για τον Δημήτρη Σπανό

Ματς που σίγουρα δεν ήταν για καρδιακούς έγινε στα Τρίκαλα, όπου ο ΑΡΗΣ κατάφερε να… αποδράσει με ένα πολύ σημαντικό “διπλό” , 0-1, και να κάνει το “2 στα 2” στο πρωτάθλημα. 

Παρά το μέτριο έως κακό πρόσωπο που παρουσίασε η μαχητική κατά τα άλλα ομάδα του Δημήτρη Σπανού, ο… κεραυνός του Παυλίδη στο 89′ ήταν αρκετός για να αλλάξει τα δεδομέναν, να έρθουν οι τρεις βαθμοί και σαφώς να τονώσει την ψυχολογία της ομάδας εν όψει της συνέχεια της σεζόν, όπως και εκείνη του κόσμου. 

Ετσι ξεκίνησε

Ο Δημήτρης Σπανός επιβεβαίωσε τις δοκιμές των προηγούμενων ημερών και τελικά επέλεξε τον Νίκιτς για παρτενέρ του Μουμίν στο κέντρο. Ο Μπούρμπος πήρε τη θέση του τραυματία Βαλεριάνου στην άμυνα, μαζί με Τζανακάκη, Σόουζα, Δεληζήση και τον Καντιμοίρη στο τέρμα. Κάσσος-Πλατέλλας ήταν οι δύο ακραίοι επιθετικοί και ο Πασάς σε ρόλο επιτελικού μέσου πίσω από τον Διαμαντόπουλο.

Αλλος ΑΡΗΣ…

Οσοι περίμεναν να δουν τον ΑΡΗ του Αιγινιακού μάλλον δεν δικαιώθηκαν αφού, η εικόνα της ομάδας ήταν η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Τα Τρίκαλα πίεσαν ψηλά από την αρχή και αποσυντόνισαν τους “κιτρινόμαυρους”, δυσκολεύοντας αρκετά την ανάπτυξη τους. Ενδεικτικό είναι ότι η πρώτη τελική του ΑΡΗ ήρθε στο 43′ με το κάκιστο σουτ του Πασά, ο οποίος απείλησε και δύο λεπτά αργότερα αλλά με το κεφάλι.

Αντίθετα τα Τρίκαλα δημιούργησαν πιο κλασσικές ευκαιρίες και συγκεκριμένα δύο. Αρχικά στο 3′ με το σουτ του Μίλιεβιτς που πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι και την προσπάθεια του Τσιάρα στο 43′ έξω από την περιοχή.

“Φωνάζει” σωστά για Διαμαντόπουλο

Οσο κακή ήταν η εικόνα του ΑΡΗ, άλλο τόσο ήταν και εκείνη του βοηθού Καραλή, για τον οποίο οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν δίκαια, Στο 36′ ο Διαμαντόπουλος έφυγε ξεκάθαρα από κανονική θέση και έβγαινε μόνος μετά την πάσα του Νίκιτς, αλλά ο βοηθός… ανακάλυψε οφσάιντ και “έκοψε” μία φάση που πολύ πιθανόν να κατέληγε σε γκολ. Νωρίτερα φυσικά υπάρχει και το οφσάιντ του Κασσου που ήταν επίσης λάθος, καθώς η μπάλα γύρισε στον Αποστολίδη από παίκτη των γηπεδούχων 

Πρώτη κλασσική ευκαιρία με τον Πασά

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, δηλαδή με τον Γιάννη Πασά να απειλεί από πλευράς ΑΡΗ. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός διέσχυσε το μισό γήπεδο και με τον Κοτσώνη πάνω του έφτασε απέναντι στον Αποστολίδη, με την προσπάθεια του να περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Μοιρασμένο ημίχρονο

Στην επανάληψη ο ΑΡΗΣ προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα στα πόδια του. Η είσοδος του Ιντζόγλου φρέσκαρε το κέντρο της ομάδας. Φάσεις όμως δεν ήρθαν και τα λάθη δεν περιορίστηκαν αρκετά, με τα Τρίκαλα σταδιακά και συγκεκριμένα από το 70′ και μετά πήραν ξανά τα ηνία του παιχνιδιού, χωρίς όμως να απειλούν.

Παυλίδης και… τέζα!

Η απόφαση του Σπανού στο 79′ να ρίξει στο παιχνίδι τον Παυλίδη και όχι έναν δεύτερο επιθετικό, βάσει αποτελέσματος δικαίωσε και τον τεχνικό του ΑΡΗ. Και αυτό διότι έβαλε στο ματς έναν παίκτη που βοήθησε περισσότερο στο κράτημα της μπάλας και με τη… βολίδα του στο 89′ “τέζαρε” τα αξιόμαχα Τρίκαλα και χάρισε στον ΑΡΗ ένα πολύτιμο τρίποντο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φωτιάς (Πέλλας)

ΒΟΗΘΟΙ: Πασχάλης (Ηπείρου), Καραλής (Ηπείρου)

4ος: Σιδηρόπουλος (Πέλλας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 75′ Τσίπρα, 86 Τσιάρας, 89′ Πάνος/Σόουζα, 65′ Πλατέλλας, 77′ Τσίπρας, 83′ Πάσας, 93′ Παυλίδης, 94′ Μουμίν

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΤΡΙΚΑΛΑ (Σωτήρης Αντωνίου): Αποστολίδης, Βέρτζος, Κοτσώνης, Πάνος, Γκόλιας, Τόμιτς (62′ Ντίνας), Ανδρεόπουλος, Τσιάρας, Μίλιεβιτς (72′ Μπουντόπουλος), Τσίπρας (90′), Καπός.

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Μπούρμπος, Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης, Μουμίν, Νίκιτς (50′ Ιντζόγλου), Πλατέλλας (79′ Πλατέλλας), Κάσσος (74′ Μπαργκάν) Πασάς, Διαμαντόπουλος

Προτεινόμενα Άρθρα