Επαγγελματικά και… αγχωτικά

από Νίκος Παπαδόπουλος

Με το "6 στα 6" η ομάδα στη Δράμα την ερχόμενη εβδομάδα για τον αγώνα με τη Δόξα

Ετσι ξεκίνησε

Ο Γιάννης Πασάς επιλέχθηκε τελικά από τον Δημήτρη Σπανό για την κορυφή της επίθεσης, με τον Ντούνη να καλύπτει το κενό του Πλατέλλα στα δεξιά. Ο Μπαργκάν ξεκίνησε στα αριστερά και ο Παυλίδης μπροστά από το αμυντικό δίδυμο των Μουμίν-Ιντζόγλου. Μπούρμπος, Σόουζα, Δεηληζήσης και Βαλεριάνος ήταν η τετράδα της άμυνας, με τον Καντιμοίρη στο τέρμα.

Ο ΑΡΗΣ την κατοχή, ο Κισσαμικός την… κόντρα

Η εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου επιβεβαίωσε τις προβλέψεις των τελευταίων ημερών. Ενας ΑΡΗΣ δηλαδή που είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του και προσπαθούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Κισσαμικού, ο οποίος έδειξε φανερά την πρόθεση του να “χτυπήσει” στο ανοικτό γήπεδο με τους Ξύδα και Μπατίστ. Ο δεύτερος ταλαιπώρησε αρκετά την άμυνα του ΑΡΗ και στο 12ο λεπτό ανάγκασε τον Καντιμοίρη να πέσει στην αριστερή του γωνία και να διώξει το σουτ του σε κόρνερ.

Γκολ και… έφυγε για τα αποδυτήρια.

Για 45 λεπτά οι δύο αξιόλογες φάσεις που είχε να παρουσιάσει ο ΑΡΗΣ, ήταν μία κεφαλιά του Πασά στο 8′, ένα σουτ του Παυλίδη στο 24ο λεπτό μέσα από την περιοχή και την καλή ποσπάθεια του Μπούρμπου στο 40, χωρίς να φτάνει στο γκολ.  Εστω όμως και στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους πέτυχε αυτό που ήθελε με… δράστη τον Κενάν Μπαργκάν. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός έκανε το 1-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ σε ένα ιδανικό χρονικό σημείο, με τον Λαζαρίδη να βρίσκει λίγο τη μπάλα αλλά να μην αποτρέπει την πορεία της προς τα δίχτυα.

Μπήκε για να τελειώσει τη δουλειά

Το γκολ του Μπαργκάν έδωσε ώθηση στον ΑΡΗ και αυτή φάνηκε στο ξεκίνημα της επανάληψης. Ειδικά στα πρώτα έξι λεπτά η ομάδα του Σπανού είχε δύο κλασσικές ευκαιρίες με Καπνίδη (48′) και Μπαργκάν (49′) ενώ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στις ανατροπές των Πασά και Καπνίδη, με τον Πανυτσίδη να μην βλέπει παράταση.

“Βγήκε από το… καβούκι του ο Κισσαμικός

Αφού από το 55′ και μετά η ομάδα του Πετράκη ισορρόπησε το παιχνίδι, σταδιακά άρχισε να ανοίγεται και να παίρνει μετρά στο γήπεδο με στόχο την ισοφάριση στην οποία έφτασε πολύ κοντά δύο φορές. Πρώτα στο 67′ με το σουτ του Ξύδα που βρήκε στο δεξί δοκάρι και αφού πήρε πρίεργη τροχιά πέρασε άουτ. Ενα λεπτό αργότερα και μετά από φάση διαρκείας ο Μαρκοπουλιώτης σκόραρε αλλά ο 1ος βοηθός σήκωσε τη σημαία του και υπέδειξε τον 21χρονο στόπερ σε θέση οφσάιντ.

Η ομάδα του Πετράκη πάλεψε μέχρι το τέλος για την ισοφάριση και πίεσε όσο μπορούσε, το 1-0 όμως παρέμεινε και ο ΑΡΗΣ πανηγύρισε ακόμη ένα “τρίποντο”. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κώστας Πανυτσίδης (Κοζάνης)

ΒΟΗΘΟΙ: Χρήστος Τσιαμπάσης (Κοζάνης), Θεόδωρος, Τζιουβάρας (Κοζάνης)

4ος: Δημήτρης Καρατέρπος (Κοζάνης)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 11′ Δεληζήσης, 76′ Μουμίν, 87′ Μπούρμπος/26′ Ζιούλης, 37′ Αρναούτογλου

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Μπούρμπος, Βαλεριάνος, Σόουζα, Δεληζήσης, Μουμίν, Ιντζόγλου, Παυλίδης (68′ Κάσσος), Μπαργκάν (81′ Μαραγκός), Ντούνης (46′ Καπνίδης),  Πασάς.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Λαζαρίδης, Αρναούτογλου (87′ Νικόλτσης), Μαρκοπουλιώτης, Τόλι, Ζιούλης, Σάλιακας (77′ Αποστολίδης), Σελινιωτάκης (46′ Βρεττός), Γκίνη, Λεμονής, Ξύδας, Μπατίστ.

Προτεινόμενα Άρθρα