"Να διατηρηθεί ο κορμός και να γίνουν κάποιες ποιοτικές προσθήκες"

από AllAboutARIS

Ο Γιώργος Γκουγκουλιάς φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air στον Libero 107,4 Fm και μεταξύ άλλων σημείωσε ότι, ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να διατηρήσει τον βασικό του κορμό και πάνω σε αυτόν να προσθέσει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, που θα κάνουν την διαφορά στην Super League.

“Είναι δίκαιη η άνοδος του ΑΡΗ. Μπορεί η ομάδα να μην έχει φέτος τα ονόματα που είχε πέρυσι, αλλά ήταν μία δεμένη ομάδα που πάλευε για τη νίκη και την φανέλα. Αυτό έλλειπε πέρυσι από την ομάδα. Στην Β΄ Εθνική πρέπει να είσαι ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές κατάλαβαν γρήγορα που βρίσκονται και έβαλαν την ομάδα πάνω από την προσωπική τους ανάδειξη”. Σημείωσε αρχικά ο πρώην επιθετικός του ΑΡΗ

Αν συμφωνεί ότι η φετινή ομάδα, είναι ομάδα “μίας χρήσης”:

“Δεν νομίζω. Έχω ξαναπεί ότι, είναι πιο δύσκολο να καταφέρεις να ανέβεις από την Β΄ στην Α΄, παρά να κρατηθείς στην Α΄. Πρέπει να διατηρηθεί ένας κορμός και πάνω σε αυτόν τον κορμό να γίνουν κάποιες μεταγραφές, που πραγματικά θα κάνουν την διαφορά. Και σ’ εμάς κράτησαν έναν κορμό και έγιναν κάποιες ποιοτικές προσθήκες, που βοήθησαν την ομάδα να διακριθεί και στην Α΄ κατηγορία. Να προσπαθήσεις τώρα να φέρεις 10-15 παίκτες που θα τους δοκιμάσεις και δεν θα σου βγούνε, είναι δύσκολο και από οικονομικής άποψης να το διαχειριστείς. Π.χ. ο Ιντζόγλου και ο Μουμίν που έπαιξαν όλο το πρωτάθλημα, πρέπει να μείνουν και να πλαισιωθούν από άλλους ποδοσφαιριστές που θα μπορούν να κάνουν την διαφορά. Εκτός αυτού, είναι δύσκολο να φέρεις και καλούς ξένους ποδοσφαιριστές, διότι δεν προτιμούν την Ελλάδα”.

Για τον Ανάκογλου:

“Είμαστε φίλοι με τον Δημήτρη, από τότε που παίζαμε στον Πανσερραϊκό. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και καλό παιδί, αλλά στάθηκε πολύ άτυχος. Είναι νέος ακόμα όμως. Στην Α.Ε.Κ. έκανε εκπληκτική χρονιά, είναι παίκτης που μπορεί να πάρει το ματς μόνος του. Στον Πανσερραϊκό, μέσα σε ένα 20λεπτό, έπαιρνε μόνος του το παιχνίδι. Έχει πέσει ψυχολογικά, αλλά εγώ αυτό που τον είπα είναι ότι πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει, γιατί η ομάδα θα είναι του χρόνου στην Α΄ Εθνική και θα τον χρειαστεί”.

Για το γεγονός ότι παίκτες με ποιότηταμ δυσκολεύονται περισσότερο στην Β΄ Εθνική, παρά στην Super League:

“Θεωρητικά είναι πιο εύκολο. Στην Α΄ αισθανόμουνα κι εγώ σαν ποδοσφαιριστής ότι τα παιχνίδια είναι πιο εύκολα. Στην Β΄ είναι διαφορετική η προσέγγιση. Πιο δύσκολοι αγωνιστικοί χώροι, πιο δύσκολα βγαίνουν οι κάρτες, εκεί φαίνεται πόσο ανθεκτικός είναι ο παίκτης. Για τους ντελικάτους ποδοσφαιριστές είναι πιο δύσκολη η Β΄”.

Προτεινόμενα Άρθρα