"Τιμή όσοι συνεργαστήκαμε με τον Μισέλ"

από AllAboutARIS

Ο πρώην τερματοφύκαλας του ΑΡΗ, Αλέκος Δέλλιος, φιλοξενήθηκε στο AllAboutARIS On Air, στον Libero 107,4 Fm και μίλησε για το πως έζησε τον Ανρί Μισέλ, που έφυγε σήμερα από την ζωή.

“Δεν είχα ενημερωθεί για τον θάνατό του και όταν το πληροφορήθηκα, στεναχωρέθηκα”. Σημείωσε αρχικά ο πρώην γκολκίπερ του ΑΡΗ.

Για τον Ανρί Μισέλ: “Από τα μεγαλύτερα ονόματα που ήρθαν στον ΑΡΗ και από πλευράς βιογραφικού και από πλευράς προπονητικής αξίας. Ήταν τιμή για όσους συνεργαστήκαμε μαζί του”.

Τι το διαφορετικό εφήρμοσε: “Εμένα προσωπικά με βοήθησε πολύ στο κομμάτι της ψυχολογίας. Προπονούσε πολύ καλά την ομάδα και μας έδινε την αίσθηση ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Θυμάμαι το ματς στην Τούμπα, που ο ΑΡΗΣ έπαιξε πολύ καλά και παρά την ισοπαλία, η γενική εικόνα αποδείκνυε ότι ήταν καλύτερη ομάδα ο ΑΡΗΣ”.

Γιατί αναγκάστηκε να φύγει από την ομάδα: “Δεν συμφώνησε με αυτό που του πρότειναν, μάζεψε τα πράγματά του κι έφυγε. Και φυσικά μετά έπεσε η λάσπη. Ήταν κύριος με “κ” κεφαλαίο”.

Για το πως ήταν σαν άνθρωπος: “Όταν έγινε η κλήρωση και μάθαμε ότι θα παίξουμε με τον Π.Α.Ο.Κ., μας μάζεψε και μας έβγαλε έξω μία εβδομάδα πριν το ματς. Μας άφησε να πιούμε ό,τι θέλουμε και μας είπε, “τελευταία μέρα σήμερα, από αυρίο τέλος αυτά”. Είχε καλή επαφή με τους παίκτες, ήταν το κάτι άλλο η συνεργασία μαζί του. Σαν προπονητής, θεωρώ ότι ήταν καλύτερος από τον Κούπερ. Αν τους έβαζα σε μια σειρά, θα ήταν Μισέλ, Κούπερ, Μπάγιεβιτς”. 

Για το ποιο στυλ παιχνιδιού του άρεζε: “Εκεί που χάνεται η μπάλα να την ανακτήσουμε. Πίεση ψηλά. Αυτό το στυλ του άρεζε”.

Για το γεγονός ότι ήταν το “αγπημένο του παιδί”: “Γι’ αυτόν ήμουν ο φυσικός αρχηγός της ομάδας”.

“Εκείνη την χρονιά, στοχεύαμε από την προετοιμασία πολύ ψηλά. Αλλά διάφορες παράμετροι, δεν μας άφησαν να πετύχουμε αυτά που μπορούσαμε”.

Για τον φετινό στόχο της Κ-20: “Εμείς στοχεύουμε στον τελικό. Έχουμε άλλα τρία παιχνίδια. Σκοπός μας είναι να πάμε ξανά στον τελικό και να κερδίζουμε. Σε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα φέτος”.

Για την φετινή ομάδα του ΑΡΗ: “Σας το είχα πει και πριν καιρό που μιλήσαμε, ότι η ομάδα θα βγει κατηγορία”.

Για το υλικό που υπάρχει στα τμήματα υποδομής: “Έχει παιδιά που έρχονται από πίσω. Όλα γίνονται με δουλειά και να τους δοθεί η ευκαιρία”.

Προτεινόμενα Άρθρα