Που χάθηκες εσύ…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι 17 παίκτες που βρέθηκαν στην πρώτη αποστολή του ΑΡΗ κόντρα στην Καστοριά, τέσσερα χρόνια μετά…

Φέτος μία παρέα παικτών ξεπέρασε προβλήματα, πίεση, μία… δαμόκλειο σπάθη και έφερε εις πέρας την αποστολή που της ανατέθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Την άνοδο και την επιστροφή του ΑΡΗ στη φυσική του θέση.

Οι λέξεις αυτές άρχισαν να ηχούν για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2014 και συγκεκριμένα την 14η ημέρα εκείνο του μήνα. Οτα δηλαδή ξεκινούσε η… περιπέτεια των “κιτρινόμαυρων” από τη Γ΄Εθνική, για να επανέλθουν στη φυσική τους θέση. 

Μετά από ένα ταραχώδες καλοκαίρι και με μόλις 17 παίκτες -δεν είχαν εκδοθεί τα δελτιά κάποιων παικτών που είχαν αποκτηθεί- ο ΑΡΗΣ υποδεχόταν την Καστοριά με περισσότερους από 17 χιλιάδες οπαδούς στο πλευρό του. Μία νέα αρχή με ομάδα… ανάγκης που ωστόσο έκανε το καθήκον της και πήρε τη νίκη με 3-1. 

Εκείνα τα παιδιά θα γραφτούν στην ιστορία ως η πρώτοι που αγωνίστηκαν με τον ΑΡΗ στη Γ΄Εθνική. Μπορεί να μην ακούγεται τόσο τιμητικό αλλά έχει τη δική του σημασία. Διότι πολύ απλά ήταν εκεί στα… δύσκολα που λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις. 

Το ερώτημα είναι ένα. Τέσσερα χρόνια μετά, που βρίσκονται; Το AllAboutARIS… εντόπισε τα ίχνη τους. 

ΑΡΧΙΚΗ ΕΝΔΕΚΆΔΑ

ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΑΪΜΑΚΗΣ (ΤΕΡΜΑΤΟΦΛΑΚΑΣ)

Ξεκίνησε βασικός πριν ο Καρατζιοβάλης επιστρέψει στην ενεργό δράση, ερχόμενος από τον Αιγινιακό. Μετά την αποχώρηση του από τον ΑΡΗ, το 2016, ακολούθησε ο Πιερικός, ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας ενώ φέτος ο 28χρονος Θεσσαλονικιίς τερματοφύλακας υπερασπίζεται την εστία του Ολυμπιακού Κυμίνων. 

ΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ (ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ)

Από τους… παλιούς εκείνου του ρόστερ. Ο Χαλκιδικιώτης μπακ ανήκε στον ΑΡΗ από το καλοκαίρι του 2012, μετά την αποχώρηση του από τη Δόξα Δράμας. Στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο της ίδας σεζόν πέρασε την πόρτα της εξόδου με προορισμό τον τότε Απόλλωνα Καλαμαριάς. Το καλοκαίρι του 2015 αποτέλεσε παρλεθόν για τους “πόντιους” και εγκατέλειψε τα γήπεδα σε ηλικία 26 ετών. Έκτοτε ασχολείται με επιχείρηση στην Ιερυσσό απ’ όπου και κατάγεται. 

ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΛΙΑΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ)

Ο 20χρονος, τότε, κεντρικός αμυντικός ήταν από τους παίκτες ανέδειξε εκείνος ο ΑΡΗΣ. Η σεζόν 2014-15 ήταν η δεύτερη και τελευταία του στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, αποχωρώντας το 2015 για να επιστρέψει στην Αναγέννηση Καρδίτσας. Έναν χρόνο αργότερα πήρε μεταγραφή στη Λάρισα, όπου και αγωνίζεται μέχρι σήμερα.  

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ)

Από τα… παιδιά του ΑΡΗ, αφού γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες του συλλόγου. Προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα το καλοκαίρι του 2011, μαζί με Διούδη, Γιαννιώτα και Τοπούζη. Τον Γενάρη του 2015 αποτέλεσε παρελθόν και κατέληξε στην Καλλιθέα. Κισσαμικός, Σπάρτη και Τρίκαλα ήταν οι ενδιάμεσοι σταθμοί μέχρι να επιστρέψει προσφάτως στη Θεσσλαονίκη αλλά για λογαριασμό του Ηρακλή. 

ΝΙΚΟΣ ΛΙΟΛΙΟΣ (ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ)

Ανήκει στην κατηγορία των παικτών που αποκτήθηκαν από την ομάδα εκείνο το καλοκαίρι. Το αμέσως επόμενο αποχώρησε και συνέχισε την καριέρα του στην Καβάλα, ενώ από το 2016 διανύει τη δεύτερη θητεία του στην Καλαμάτα. 

ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ (ΜΕΣΟΣ)

Μία σεζόν πριν είχε προβιαβστεί στην πρώτη ομάδα και θεωρήθηκε ως μία περίπτωση παίκτη με προοπτικές. Αφού αποχώρησε από τον ΑΡΗ το καλοκαίρι του 2015, αγωνίστηκε για τα επόμενα δύο χρόνια στην ΑΠΕ Λαγκαδά και φέτος διανύει ίσως την καλύτερη σεζόν της καριέρας του στον Κισσαμικό. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΥΝΑΣ (ΜΕΣΟΣ)

Παίκτης που χαρακτηρίστηκε ως μεγάλο ταλέντο το καλοκαίρι του 2012 προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα. Δυστυχώς για τον ίδιο , η καριέρα του στον ΑΡΗ τελείωσε το 2015, μένοντας για τρεις μήνες χωρίς ομάδας. Τον Ιανουάριο του 2016 υπέγραψε στον Απόλλωνα Σμύρνης όπου αγωνίστηκε για έξι μήνες, για να κάνει εν συνέχεια το βήμα στο εξωτερικό και στην ιταλική Μονόπολι,, στην οποία έχει εξελιχθεί σε βασικό στέλεχος.

ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΕΞΤΡΕΜ)

Ακόμη ένας παίκτης που όπως ο Σουνάς και πολλοί άλλοι ανδρώθηκε στον ΑΡΗ. Προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα το 2013 και αποχώρησε δύο χρόνια αργότερα. Ακολούθησε ένα εξάμηνο πέρασμα από τον Καμπανιακό και μία σεζόν στην Κύπρο με τον Ερμή Αραδύππου, παραμένοντας από το 2016 χωρίς ομάδας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΓΚΑ (ΕΞΤΡΕΜ)

Και αυτός… παραγωγής ΑΡΗ. Με απόφαση του Καλαϊτζίδη προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα το καλοκαίρι του 2014 και αποτέλεσε παρελθόν μετά την πρώτη χρονιά στη Γ’ Εθνική. Αγωνίστηκε σε Εθνικό Γαζώρου, ΑΠΕ Λαγκαδά και τον Απόλλωνα Πόντου από τον οποίο έφυγε τον περασμένου Ιανουάριο για να ενταχθεί στην Καλλιθέα. 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΠΝΙΔΗΣ (ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ)

Ο τελευταίος εκείνης της ομάδας που ξεκίνησε το 2014, όντας σταθερό στέλεχος του ποδοσφαιρικού τμήματος μέχρι και τον περασμένο Γενάρη με προορισμό τη Δόξα Δράμας. Ηταν ο πρώτος σκόρερ του ΑΡΗ για δύο χρονιές στη Γ’ Εθνική και η αποχώρηση του σήμανε και ένα τέλος εποχής… 

ΑΝΤΙ ΡΕΝΙΑ (ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ)

Ο Αλβανός φορ ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του ΑΡΗ, μέχρι που προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα τον Γενάρη του 2013. Ακριβώς δύο χρόνια μετά αποχώρησε, συνεχίζοντας για έξι μήνες την καριέρα του στα Χανιά. Αφού πέρασε από Παναιγιάλειο και Διαγόρα Σεβαστής, τον Φεβρουάριο του 2017 μετακόμισε στη Βουλγαρία για λογαριασμό της Λέφσκι Κάρλοβο και από το περασμένο καλοκαίρι αγωνίζεται στην Πιρίν.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ (ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ)

Προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα το 2014 μαζί με τον Ντούνγκα. Το 2016 εμφανίστηκε μία ευκαιρία εξ Αμερικής την οποία δεν άφησε να πάει χαμένη. Ο νεαρός τερματοφύλακας δέχθκε την υποτροφία από το Κιουνίπιακ του Κονέντικατ των ΗΠΑ, όπου παίζει ποδόσφαιρο και παράλληλα πραγματοποιεί τις σπουδές του. 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΖΟΥΛΟΥΞΗΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ)

Μαζί με τον Μπαξεβάνο, είναι ίσως ό,τι καλύτερο έχουν αναδείξει οι ακαδημίες του ΑΡΗ την τελευταία τετραετία. Εγινε επαγγελματίας το 2014 και δύο χρόνια αποχώρησε αφού δεν υπολογιζόταν από τον Νίκο Αναστόπουλο. Έκανε μικρός το βήμα στο εξωτερικό μετακομίζοντας στο Βέλγιο για λογαριασμό της Λιρς και φέτος επαναπατρίστηκε για χάρη του Εργοτέλη. 

ΜΙΛΤΟΣ ΛΙΟΝΗΣ (ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ)

Ο μικρόσωμος μπακ ήταν από τα νέα πρόσωπα εκείνου ΑΡΗ, αποτελώντας μία από τις μεταγραφές του καλοκαίριου. Αφού κάθισε μία σεζόν στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, αποχώρησε για τον Ηρακλή Αμπελοκήπων και από το καλοκαίρι του 2016 αγωνίζεται στον Απόλλωνα Πόντου.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΜΕΣΟΣ)

Προβιβάστηκε μεταξύ άλλων στην πρώτη ομάδα το 2014. Έναν χρόνο μετά αποχώρησε για να συνεχίζει στον Ηρακλή Αμπελοκήπων και σήμερα εργάζεται ως γυμναστής -και ενίοτε παίκτης- στην ΑΕ Νέας Κρήνης.

ΤΑΣΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ (ΕΞΤΡΕΜ)

Το 2012 από τους “Μπέμπηδες” μεταπήδησε στον ΑΡΗ και το 2014 είδε τις πόρτες της πρώτης ομάδας να ανοίγουν. Οχι για πολύ όμως αφού τον Φεβρουάριο του 2015 εντάχθηκε στη δεύτερη ομάδα του Ηρακλή. Ακολούθησαν Νίκη Βόλου, Καμπανιακός και πλέον αγωνίζεται στον Ασπόπυργο εδώ και λίγους μήνες. 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ (ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ)

Ηταν ο… Βενιαμίν εκείνης της αποστολής, σε ηλικία μόλις 16 ετών. Αφού αποχώρησε από τον ΑΡΗ παρέμεινε στην πόλη για λογαριασμό του Ηρακλή και πλέον αγωνίζεται στη Σπάρτη. 


Προτεινόμενα Άρθρα