Οι θέσεις του SUPER 3

από Γιώργος Γκάτος

Στην έκτακτη ραδιοφωνική εκπομπή τους, αναφέρθηκαν στο τηλεοπτικό, στο θέμα της απαγόρευσης μετακινήσεων προς τη Λαμία, στον Τομ Παπαδόπουλο και στην γενικότερη εικόνα της ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα στην εκπομπή του στο Yellow επθσημάνθηκε : “Ο κόσμος είχε ανησυχίες για την ενίσχυση της ομάδας και για τους στόχους αυτής. Έμειναν παίκτες, ήρθαν 10-12 μεταγραφές και η ομάδα μετά από χρόνια,  ξεκίνησε απερίσπαστη τη προετοιμασία της. Το 90-95% του ρόστερ έχει ολοκληρωθεί. Αν και εφόσον κρίνει ο προπονητής, θα ενισχυθεί κι άλλο.

Ο κόσμος περίμενε χρόνια την ομάδα, είναι εν μέρη δικαιολογημένος ο ενθουσιασμός του κόσμου αφού η ομάδα δείχνει καλά δείγματα γραφής. Περιμένουμε με ανυπομονησία τον σύλλογο να διεκδικεί όσα αξίζει. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι περάσαμε από τις προσφυγές στο “ποιός θα παίξε στη τάδε θέση” ήταν η αρχική τοποθέτηση τους”.

Για τα τηλεοπτικά και τον φόβο που προκαλεί ο ΑΡΗΣ:

“Υπήρχε ανησυχία για τα τηλεοπτικά. Οι εξυγιαντές και μερικοί λοιποί γελοιοι, έθεσαν θέμα ανταγωνιστικότητας και κρατικών χορηγιών. Αυτά σε εμάς που αποφασίσαμε να δεχτούμε στο να προχωρήσει σε ειδική εκκαθάριση, αφού δεν είχαμε κανένα πολιτικό. Τους πείραξε που ο ΑΡΗΣ έκλεισε συμβόλαιο με την Κρατική τηλεόραση. Ο λόγος; Όταν μια ομάδα επανέρχεται μετά από τόσα χρόνια στην μεγάλη κατηγορία με χρέη που δεν υφίστανται, με το χ,ψ ποσό από τα τηλεοπτικά, τις χορηγίες και έστω τα χαμηλά διαρκείας-που για εμάς ο αριθμός είναι σεβαστός, βλέπουν ακόμα μια ομάδα από το πουθενά.”

Για τις ανησυχίες των Μ.Μ.Ε:

“Υπάρχουν ανησυχίες που πηγάζουν από συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Κομπλεξικοί δημοσιογράφοι και συγκροτήματα ενημέρωσης που γνωρίζουμε που πρόσκυνται και τι θέλουν να κάνουν. Καλό θα ήταν ο καθένας να κοιτάξει πόσο μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Είτε με παρουσία στο φιλικό, που είδαν 15 χιλιάδες κόσμο στη Λάρισα είτε 500 στην Ξάνθη, αλλά είτε και με αγορά διαρκείας.

Δεν μπορούμε αλλά ούτε έχουμε και καμία όρεξη ως σύνδεσμος να ασχολούμαστε με το πως θα πληρωθεί το μπακ, είτε τι κατάσταση του γηπέδου. Πρέπει να ενημερώνουν από την διοίκηση τον κόσμο. Εδώ είναι και ένα πρόβλημα. Είναι καθαρά στο χέρι τους αν θέλουν να ενημερώσουν. Εμείς δεν πρέπει να βάλουμε αυτογκόλ. Θα υπάρχουν πάρα πολλές καταστάσεις μέσα στη χρονιά. Όπως για παράδειγμα το δημοσίευμα που αναφέρει ότι έρχεται ποδοσφαιριστής δανεικός από την ΑΕΚ. Χωρίς να γνωρίζει κάτι κανείς μέσα στην ομάδα. Οι επαναστάτες που έχουν μοιράσει δανεικούς σε όλη την Ελλάδα, που την ίδια στιγμή ενδιαφέρθηκαν στο κανάλι τους να αγοράσουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα των “άστεγων”. Θα πρέπει να μας νοιάζει το πως θα στηρίξουμε εμείς την ομάδα. Φάγατε τέσσερα χρόνια τα εσώψυχα σας στα χωράφια και δεν πρέπει να φτάσουμε ξανά στο ίδιο σημείο.

Το επικοινωνιακό ήταν ανέκαθεν το τεράστιο πρόβλημα του ΑΡΗ, που μπορούσε ο χιλιοταλαιπωρημένος αδερφός μας να γίνει μπαλάκι του κάθε δημοσιογράφου. Που δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο πέρα από το να ικανοποίησουν τους από πάνω τους. Ο ΑΡΗΣ έχει πλεονέκτημα γιατί έχει μια καινούρια ομάδα με καινούρια αποδυτήρια και προπονητήρια. Μπορούν να αλλάξουν τα πάντα, εκτός από την δίψα για την ομάδα. Έχουμε ταξιδέψει παντού και κάποια αδέρφια μας έχουν προβλήματα από αυτούς τους αστυνομικούς. Για εμένα ο ΑΡΗΣ ξεκινάει από την θέση 3 ως τη θέση 1. Θα πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό και για να αποκτήσει ξανά την αίγλη του, θα πρέπει να συμμετέχει για πέντε χρόνια σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Βαρεθήκαμε να κρατάμε χαμηλά τη μπάλα. Δεν μπορεί να μας απαγορεύσει φέτος κανείς να θέλουμε τον ΑΡΗ πρωταθλητή και κυπελλούχο.

Για τους ποδοσφαιριστές και την εικόνα κόντρα στη Λάρισα:

“Οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν φέτος, για μας, είναι ποδοσφαιριστές που θα παίξουν μπάλα μπροστά σε έναν κόσμο ανισόροπο και πιστό όσο δε πάει. Θα έχουν όλες τις ανέσεις, όπως γράφεται. Για το χόρτο δε θα ασχοληθούμε παραπάνω. Θα ασχοληθούν οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει το έργο. Αλλιώς, υπάρχουν και οι ρήτρες. Είδατε όλοι την εικόνα που υπήρχε στο παιχνίδι με τη Λάρισα. Λίγες μέρες αργότερα προέκυψε συμφωνία και με την ΕΡΤ. Δεν θα υπάρχει περαιτέρω επιβάρυνση πέρα από όση υπάρχει στον λογαριασμό της ΔΕΗ.”

Για τις σημαίες στη Θύρα 3:

“Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για οποιονδήποτε θέλει να φέρει και να βάλει στο γήπεδο. Να κόψετε τα περί “αναρχικομμουνιστών”. Στον ΑΡΗ δε χωράνε αυτά. Θα πρέπει πρώτιστα να σέβεστε κάποιους ανθρώπους που έχουν προσφέρει τόσα πολλά οπαδικά. Δεν είμαστε κομπλεξικοί. Κρατάμε την πολιτική κατεύθυνση για τον εαυτό μας. Αυτά τα θέματα δεν πρέπει να υπάρχουν στον ΑΡΗ, που είναι πολυπολιτισμικός σύλλογος και έχει αγκαλιάσει όλους τους ανθρώπους. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα είτε με την Ελληνική σημαία, είτε με τη σημαία της Βεργίνας. Καλό θα ήταν κάποιοι να διαβάσετε λίγη ιστορία για να καταλάβετε πως ζούσαν εκείνοι οι άνθρωποι.”

Για τον Ερασιτέχνη:

“Βλέπουμε μεγάλη κίνηση στον Ερασιτέχνη ΆΡΗ με εγγραφές. Όταν είσαι μέλος εκεί, έχεις το δικαίωμα ως μέλος του σωματίου, να προκαλέσει Γενική Συνέλευση. Όλοι είδαμε που οδήγεσε η Λέσχη και όπου λαλούν πολλά κοκκόρια, αργεί να ξημερώσει. Ταιριάζει γάντι στον ΑΡΗ. Τα ξέρουν όλα στον ΑΡΗ. Αλλά σαν κόσμος, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι πέρα από το να αγοράσουμε ένα διαρκείας. Υπάρχουν καταστάσεις όπως και στον Παναθηναϊκό, όπου όταν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά με την ομάδα, κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν με άλλο τρόπο. Αυτά δεν λέγονται δημόσια. Ούτε πρέπει να μπαίνουμε στο τρυπάκι “αυτός δεν είναι καλός” και “τι έκαναν οι άλλοι τα προγηούμενα χρόνια”. Υπάρχει ένας άνθρωπος που ανέλαβε την ομάδα μετά τη Γ’ εθνική, όπου δεν υπήρχε κανείς άλλος πέρα από κάποιους με ορισμένο χρονικό ορίζοντα.”

Για τον Τομ Παπαδόπουλο:

“Βγήκε ξαφνικά μια ενόχληση που έχει να κάνει με έναν συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, που όσο έπαιξε βοήθησε, πρόσφερε και δεν πρέπει να τον απαξιώνουμε. Τα σχόλια του τύπου “μπατίρη, το μπούλο” είναι αυτά που μας οδήγησαν εδώ σήμερα. Ο κάθε άνθρωπος καλό είναι να προσφέρει αυτά που μπορεί και πρέπει να μαζευτούν και άλλο τέτοιοι. Εκτός αν μας περισσεύουν 100 χιλιάδες. Η πρόταση για την ομάδα, συζητήθηκε ανάμεσα σε αυτούς τους δύο. Δεν μπορείς να επιβάλεις κάτι. Είδαμε διάφορους κομπλεξάρες να προσπαθούν να δημιουργήσουν θέματα, ενώ βλέπαμε χαμόγελα και χαρές στο Καυτανζόγλειο.

Διαβάσαμε για χορηγία του Παπαδόπουλου στον Ερασιτέχνη. Και αυτό είναι καλό, γιατί ο ΑΣ θα πρέπει να βρει 4-5 τέτοιους. Διαβάσαμε για ενδεχόμενο πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει στην ΠΑΕ, ενώ ο Ερασιτέχνης έχει μόνο το 10% και μπορεί να αυξηθεί ελάχιστα. Αυτά που σκέφτεστε, απέχουν πάρα πολύ από την πραγματικότητα. Η συγκεκριμένη διοίκηση έχει ακόμα 2 μήνες θητεία. Καλό θα ήταν να αφήσουμε τους ανθρώπους που όσα μπορούσαν να προσφέρουν τα πρόσφεραν. Αν αντιμετωπίζουμε όλα τα πράγματα καχύποπτα, τότε δε θα μπορούμε να δούμε τι πραγματικά γίνεται.”

Για την απαγόρευση μετακίνησης στη Λαμία:

“Ξυπνόντας σήμερα πρωί πρωί, διαβάσαμε ότι όποιον τον σταματήσουν με μπλούζα του ΑΡΗ, θα συλλαμβάνεται. Ζούμε σε ένα γελοίο κράτος, που έχει πνιγεί στη Μάντρα και έχει καεί στο Μάτι και ευθύνες δεν υπάρχουν πουθενά. Και το πρόβλημα τους είναι αν θα πάει ο κόσμος του ΑΡΗ να δει το ματς. Κανένας δεν έκανε τον κόπο να ενοχλήσει τον αστυνομικό διευθυντή Ξάνθης και να ρωτήσει αν δημιουργήθηκε το παραμικρό την προηγούμενη βοδμάδα. Σύμφωνα με εγκυκλίους και νομοθεσία, κάθε ομάδα δικαιούται 30 προσκλήσεις για να εξυπηρετήσει την φιλουξενούμενη ομάδα. Αν δεν ανοίξετε θύρα, αυτές οι 30 θα καταλήξουν σε συνδεσμίτες. Και όπως καταλαβαίνετε, θα πρέπει να μας φιλοξενήσετε κιόλας στην θύρα των επισήμων. Είστε η πιο άχρηστη κυβέρνηση των τελευταίων χρόνων. Αν πιστεύετε ότι βοηθήθηκε ο ΑΡΗΣ και όχι η ΕΡΤ από αυτή τη συμφωνία και θέλετε να βλέπετε ντοκιμαντέρ και ανθρώπους να πίνουν και να γλεντάν, για τα οποία πληρώνετε ήδη. Δεν μπορεί να είμαστε άρματα όταν πέσαμε Γ και Β και δεν μπορούν να σου λένε για δανεικούς όταν έχεις δανείσει σε όλη την Ελλάδα. Από πουθενάδες, ο ΑΡΗΣ δεν δέχεται υποδείξεις. Πήρατε το μήνυμα σας, στο φιλικό κόντρα την Λάρισα. Για τα της Λαμίας, τέτοια πράγματα έγιναν μόνο επί χούντας, εκεί που έδερναν και φυλάκιζαν παίκτες του ΑΡΗ. Φέτος, η χρονιά θυμίζει αυτή του 93.

Ενώ, κλείνοντας:

“Μας συγκίνησε τα όσα είδαμε κόντρα στη Λάρισα. Σε όδηγησε στο γήπεδο η καψούρα σου για την ομάδα. Φανταστείτε με αυτό που κάνατε, τι έχετε κάνει στο μυαλό των κομπλεξικών. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στον προπονητή και φαίνεται ότι γίνεται κάτι καλό. Να καθίσουν κάτω όλοι μαζί με μοναδικό στόχο την εκτόξευση της ομάδας. Να είστε σίγουροι ότι αν γίνουν όλα όπως πρέπει, η ομάδα θα κάνει χρονιές όπως του 2010, μια ομάδα που αδίκησε τον εαυτό της.”

Προτεινόμενα Άρθρα