Ζητήματα άμεσης… διόρθωσης

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η εποχή Παντελίδη άρχισε και επίσημα από χθες στον ΑΡΗ. Τόσο με την παρουσίασή του όσο και με την παρουσία του για πρώτη φορά στο Ρύσιο.

Στην ουσία η δουλειά αρχίζει σήμερα για τον 53χρονο τεχνικό, αφού οι περισσότεροι χθες ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας. Και μπορεί να μιλάμε για μία χρονική περίοδο που υπό άλλες προϋποθέσεις θα ήταν πιο χαλαρή λόγω της απουσίας αγώνων, αλλά με έναν νέο προπονητή πλέον τα δεδομένα διαφοροποιούνται αρκετά. 

Ο Παντελίδης έχει μπροστά του δέκα ημέρες μέχρι η ομάδα να αναχωρήσει για το Ηράκλειο όπου θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ. Και μέσα σε αυτό το πρώτο δεκαήμερο καλείται να… χωρέσει τα βασικά “θέλω” της φιλοσοφίας του, μαζί με αυτά που έχει διαπιστώσει ότι χρήζουν διόρθωσης. Ή έστω τα βασικά εξ αυτών. 

Φάκελος “ευκαιρίες και γκολ”

Ισως το πρώτο με το οποίο καλείται να ασχοληθεί… εντατικά ο Παντελίδης, είναι το κομμάτι της επίθεσης. Η έλλειψη της ουσίας άλλωστε στο επιθετικό τρίτο για τον ΑΡΗ και το γεγονός ότι δεν απειλεί, είναι ένα στοιχείο ευδιάκριτο. Και ειδικά στο προπονητικό μάτι του Παντελίδη ο οποίος βλέπει ότι μπροστά υπάρχει η ποιότητα, όχι όμως και οι συνεργασίες που μέσα από αυτές θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να γίνει πιο αποτελεσματική η ομάδα στο σκοράρισμα. 

Οι ρόλοι

Μία ακόμη… ανορθογραφία που επίσης παρατηρείται στον ΑΡΗ, είναι η έλλειψη ρόλων. Ο προσανατολισμός που πρέπει να έχουν οι παίκτες μέσα στο παιχνίδι -ατομικά και ως σύνολο- για να γίνεται αυτόματα πιο αποτελεσματική και η ομάδα. Και το γεγονός ότι η ομάδα υστερεί σε αυτό φαίνεται αρκετές φορές από την αργή ανάπτυξη της και ότι κάποιοι παίκτες λειτουργούν σε δεύτερο ή και τρίτο χρόνο.

Η άμυνα

Στο σετ παιχνίδι των αντιπάλων, ο ΑΡΗΣ είναι ίσως η ομάδα που δέχεται γκολ πιο δύσκολα από κάθε άλλη στο πρωτάθλημα. Το πρόβλημα όμως είναι αλλού. Για παράδειγμα στις στατικές φάσεις όπως φάνηκε ακόμη μία φορά στη Ριζούπολη -έστω κι αν μιλάμε για γκολ-οφσάιντ του αντιπάλου- ή στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ όπου οι αντίπαλοι εκμεταλλεύτηκαν τους ανοικτούς χώρους και χτύπησαν στο ανοικτό γήπεδο. Το πρόβλημα δηλαδή του ΑΡΗ στις επιστροφές του, θέλοντας ο Παντελίδης να κάνει πιο γρήγορες

Τα τρεξίματα

Είναι ένα στοιχείο που παρατηρείται στα τελευταία παιχνίδια και το έχουν υπόψιν τους οι άνθρωποι της ομάδας πριν την έλευση του Σάββα Παντελίδη. Μπορεί ο ΑΡΗΣ να… επιμένει στο σκοράρισμα μετά το 60′ αλλά έχει παρατηρηθεί ότι οι παίκτες δεν έχουν την ίδια φρεσκάδα και τα τρεξίματα των πρώτων αγωνιστικών. Κάτι που επίσης θα έχει διακρίνει λογικά ο Παντελίδης και καλείται να το διορθώσει κυρίως μαζί με τον Σάκη Παντελίδη ο οποίος είναι ο νέος γυμναστής της ομάδας. 

Προτεινόμενα Άρθρα