Πρωτάθλημα με υπογραφή Κομπανί

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Η Μάντσεστερ Σίτι έμοιαζε μπλοκαρισμένη απέναντι στην γενναία Λέστερ, όμως μία οβίδα του Βενσάν Κομπανί της χάρισε την 14η συνεχόμενη νίκη (1-0) και την έφερε ένα βήμα από τον τίτλο της Premier League

Τα τελευταία χρόνια το σώμα του είναι πιο εύθραυστο κι από το γυαλί. Ένα ματς παίζει, τρία βρίσκεται στα… πιτς. Είναι πια αργός και δεν έχει τις αντοχές του παρελθόντος. Έχει όμως κάτι που δεν βρίσκεται εύκολα. Ηγετική προσωπικότητα.

Έχει σκοράρει μόλις 19 γκολ με την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, όμως δύο από αυτά μπορούν να χαρακτηριστούν… πρωταθληματικά. Στις 30 Απριλίου του 2012 μία κεφαλιά στο τοπικό ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ δύο αγωνιστικές πριν το τέλος χάρισε το 1-0 που ουσιαστικά έδωσε στην ισοβαθμία το τρίτο πρωτάθλημα στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι.

Αυτή τη φορά ο Βενσάν Κομπανί χρειάστηκε να βάλει όλη του την μαεστρία για να λύσει τον γόρδιο δεσμό που είχε φτιάξει η Λέστερ μπροστά από την εστία της για 70 λεπτά. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν τρομερά αγχωμένοι, οι μεγάλες τους στιγμές δεν ήταν πολλές.

Ο Σμάιχελ με απίθανο τρόπο έβγαλε πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Αγκουέρο (33’), ενώ ο Δανός τερματοφύλακας είπε με απίθανο τρόπο όχι σε νέα προσπάθεια του Αργεντινού (69’).

Οι πολίτες προσπαθήσουν να απειλήσουν με μακρινά σουτ, οι αλεπούδες όχι μόνο έδειχναν να κλείνουν άψογα όλους τους χώρους, αλλά είχαν και κάποιες δειλές κόντρες με προοπτική, όπως αυτή που κατέληξε με φαρμακερό σουτ του Μάντισον που πέρασε ελάχιστα άουτ (63’).

Τα πράγματα έδειχναν πολύ ζόρικα, το άγχος είχε κυριεύσει τους πάντες στο Etihad, όμως ο αρχηγός έδωσε την λύση, όταν η μπάλα ζεματούσε. Σε μία κάθετη εφόρμηση, είδε τον κενό χώρο, ζύγισε το πόδι του και με ένα εκπληκτικό σουτ από τα 30 μέτρα, έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Σμάιχελ, στο μοναδικό μέρος που ο Δανός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα (70’, 1-0).

Ο Μπρένταν Ρότζερς δεν κατάφερε να κάνει το δώρο στην αγαπημένη του Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Σίτι κράτησε το 1-0 ως το τέλος (14η σερί νίκη) χάρη και στο απίστευτο χαμένο τετ-α-τετ του πρώην παίκτη της Κελέτσι Ιχενάτσο τρία λεπτά πριν το τέλος και πλέον ξέρει ότι αν κερδίσει και το Σάββατο στην έδρα της Μπράιτον, τότε θα φτάσει στο ριπίτ, κάτι που καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει στην Premier League εδώ και μία δεκαετία…

Προτεινόμενα Άρθρα