Αξιζε τη νίκη, στο χέρι του η πρόκριση

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ πλήρωσε τις χαμένες ευκαιρίες του, τα δοκάρια και ένα καθαρό πέναλτι που δεν του δόθηκε, με αποτέλεσμα να μείνει στο 0-0 με την ΑΕΛ Λεμεσού στο κατάμεστο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι δύο ομάδες άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της Κύπρου, όμως ο ΑΡΗΣ έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται αδικημένος από τη λευκή ισοπαλία. Ειδικά στο πρώτο μέρος ήταν απόλυτος κυρίαρχος, ενώ έχασε μοναδικές ευκαιρίες για να σκοράρει, την ώρα που ο Άγγλος Άτγουελ του στέρησε καθαρό πέναλτι στο 40’. Η πρόκριση παραμένει στο χέρι του, αφού έδειξε ότι είναι καλύτερη ομάδα από την ΑΕΛ.

Στο πρώτο μέρος το 0-0 ήταν… μαγική εικόνα, αφού ο ΑΡΗΣ είχε δοκάρι, δεν του δόθηκε καθαρό πέναλτι και έχασε κλασικό τετ α τετ με τον Ιντέγε.

Ο ΑΡΗΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί νωρίς, όταν στο 5’ ο Ιντέγε μετά από πάσα του Ντιγκινί βγήκε μόνος του απέναντι στον Βοζίνια, όμως έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά από την εστία των Κύπριων. Στο 10’ ο Ντιγκινό έκανε εντυπωσιακή ντρίμπλα στον Τεξέιρα, αλλά το σουτ του δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ της ΑΕΛ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Τόνσο έκανε ωραία κίνηση, αλλά το σουτ του κόντραρε στο πόδι του Ντόσα Τζούνιορ. Ο ΑΡΗΣ συνέχιζε να πιέζει την ΑΕΛ και δημιούργησε προϋποθέσεις για να γίνει επικίνδυνος με τους Ντιγκινί και Φετφατζίδη. Στο 19’ ο Σούντγκρεν έβγαλε τη σέντρα και η κεφαλιά του Ιντέγε πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι των Κύπριων, ενώ στο 26’ ο Νιγηριανός φορ σπρώχτηκε από αμυντικό των γηπεδούχων, χωρίς να καταλογιστεί παράβαση.  

Στο 40’ ο Άτγουελ αρχικά έδωσε (καθαρό) πέναλτι υπέρ του ΑΡΗ από χέρι, το οποίο… πήρε πίσω, ξεσηκώνοντας τον κόσμο. Ένα λεπτό αργότερα ο Βοζίνια απέκρουσε το σουτ του Μπάσα και στη συνέχεια της φάσης ο Φετφατζίδης έχασε μοναδική ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

Το δεύτερο μέρος

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε το ίδιο δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 51’ η σέντρα του Ντιγκινί πέρασε από όλους, ενώ είχε προϋποθέσεις να δημιουργήσει κινδύνους. Στο 62’ ο Σούντγκρεν έβγαλε σέντρα και Ιντέγε, Βέλεθ μπερδεύτηκαν, μην καταφέρνοντας να πάρουν την κεφαλιά.

Στο 65’ ο Παντελίδης πέρασε τον Λάρσον στη θέση του Φετφατζίδη και ένα λεπτό αργότερα ο Γκαζαριάν έκανε το πρώτο σουτ της ΑΕΛ στο παιχνίδι, χωρίς να απειλήσει τον Κουέστα. Αντίθετα, στο 70’ ο ίδιος παίκτης προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Κουέστα και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο ΑΡΗΣ απάντησε τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Βοζίνια έκανε φοβερή επέμβαση σε προσπάθεια του Τόνσο. Στο 77’ ο Ντιγκινί κατέβασε ωραία την μπάλα, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ. Ένα λεπτό μετά, ο Κουέστα μπλόκαρε την κεφαλιά του Ρόσα και στο 79’ ο Κουέστα έσωσε ένα παραλίγο μοιραίο λάθος του Ρόουζ που γύρισε άσχημα την μπάλα στον Ισπανό.

Στο 87’ ο ΑΡΗΣ είχε νέο δοκάρι, όταν ο Ματίγια έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι των Κύπριων.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φερφατζίδης (29’), Μπάσα (33’), Ιντέγε (36’), Γκαζντανάγκα (36’), Αγκάνοβιτς (36’), Βοζίνια (89’), Γκαζαριάν (90+), Σούντγκρεν (90+)

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Κόρχουτ, Βέλεθ, Ρόουζ, Σούντγκρεν, Μπάσα (74’ Σάσα), Ματίγια, Ντιγκινί, Τόνσο (84’ Μαρτίνεθ), Φετφατζίδης (65’ Λάρσον), Ιντέγε

ΑΕΛ: Βοζίνια, Ντόσα Τζούνιορ (80’ Κάρλος), Τεξέιρα Α., Γκαζντανάγκα, Ζτραγκόφσκι, Αντάμοβιτς (63’ Γκαζαριάν), Αγκάνοβιτς, Γκοντάλ, Χουράδο, Γουίλερ (89’ Αβραάμ), Τεξέιρα Ν.

Προτεινόμενα Άρθρα