Σαν σήμερα η πρόκριση κόντρα στην Μπενφίκα (vid)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Το φάσμα του αποκλεισμού ήταν αρκετά ορατό στο "Ντα Λουζ", όπου ο ΑΡΗΣ βρέθηκε να χάνει με 2-0, από τα γκολ των Ρεϊνάλντο (21`) και Γκόμεζ (50`), ο Σεμερτζίδης όμως στο 79` "σκότωσε" τους Πορτογάλους και έδωσε στον ΑΡΗ την πρόκριση

Η σεζόν 1979-1980 έχει μείνει χαραγμένη στις μνήμες των Αρειανών για δύο λόγους. Ο ένας είναι το πρωτάθλημα που χάθηκε στο μπαράζ του Βόλου με τον Ολυμπιακό και ο άλλος η μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία που πραγματοποίησε ο ΑΡΗΣ, αποκελίνοντας για το τότε Κύπελλο Κυπελλούχων τις Περούτζια και Μπενφίκα κατά σειρά

O ΑΡΗΣ ισοπέδωσε εντός έδρας τους Πορτογάλους, με σκορ 3-1. Στο 16` ο Κούης άνοιξε το σκορ, ακολούθησε τέσσερα λεπτά αργότερα το 2-0 από τον Πάλλα και ο Ζήνδρος στο 57` έκανε το 3-0. Το γκολ των “αετών” της Λισσαβώνας σημείωσε ο Ρεϊνάλντο στο, κρατώντας τους στο “κόλπο” της πρόκρισης.

Το φάσμα του αποκλεισμού ήταν αρκετά ορατό στο “Ντα Λουζ”, όπου ο ΑΡΗΣ βρέθηκε να χάνει με 2-0, από τα γκολ των Ρεϊνάλντο (21`) και Γκόμεζ (50`), ο Σεμερτζίδης όμως στο 79` “σκότωσε” τους Πορτογάλους και έδωσε στον ΑΡΗ την πρόκριση.

Οι συνθέσεις του πρώτου αγώνα

ΑΡΗΣ: Παντζιαράς, Πάλλας, Μόκαλης, Φοιρός, Βένος, Όλε Σκόμποε, Κούης, Ζήνδρος, Μπαλλής (72` Αλεξίου), Ανανιάδης, Βάγγης (76` Δράμπης).

Μπενφίκα: Μπέντο, Λόπεζ, Ουμπέρτο, Αλμπέρτο, Αλίνιο, Πιέτρα, Νενέ, Ρεϊνάλντο, Φονσέκα (72` Τόνι), Σαλάνα, Σεού.

Προτεινόμενα Άρθρα