Το Βιθέντε Καλδερόν πέρασε στην “αιωνιότητα” (pics & vid)

από AllAboutARIS

Το χορτάρι που κάποτε άλωσε ο ΑΡΗΣ έχει παραδώσει την θέση του σε δρόμο της ισπανικής πρωτεύουσας.

Ήταν 1 Δεκεμβρίου 2010 όταν οι κιτρινόμαυροι απέδρασαν με το διπλό (το πρώτο ελληνικής ομάδας επί ισπανικού εδάφους) από την ιστορική έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης, το Βιθέντε Καλδερόν για τους ομίλους του Europa league. Εννιά χρόνια μετά το “κάστρο” των ροχιμπλάνκος δεν θυμίζει σε τίποτα το επιβλητικό εκείνο στάδιο.

Ως γνωστόν η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει μετακομίσει στην νέα της υπερσύγχρονη έδρα, το Wanda Metropolitano, του οποίου η κατασκευή ξεκίνησε το 2012 και ολοκληρώθηκε το 2017, με αποτέλεσμα να “παγώσει” ο χρόνος στο ιστορικό Βιθέντε Καλδερόν. Πλέον το γήπεδο όπου ο ΑΡΗΣ πέτυχε μία από τις ιστορικότερες νίκες ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη, το διασχίζει δρόμος και τους επόμενους μήνες πρόκειται να μεταμορφωθεί σε πάρκο που θα αποτελέσει πνεύμονα πράσινου για την πρωτεύουσα.

Το παράδοξο πάντως για την ώρα είναι πως η μία κερκίδα δεν έχει κατεδαφιστεί με τους οδηγούς που διασχίζουν τον δρόμο να απολαμβάνουν μια εγκαταλελειμμένη εξέδρα. Ο συγκεκριμένος δρόμος που διέρχονται καθημερινά τα οχήματα “πατά” πάνω στο χορτάρι της άλλοτε έδρας της Ατλέτικο, εκεί όπου το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου 2010 οι παίκτες του ΑΡΗ “κατεδάφισαν” από την κορυφή τους μέχρι πρότινος πρωταθλητές του Europa league.

Προτεινόμενα Άρθρα