Βαθμοί: Μέσα και έξω…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η 13η στροφή του πρωταθλήματος πλησιάζει και θα σημάνει το φινάλε του 1ου γύρου της φετινής Super League.

Ο ΑΡΗΣ έχει μπροστά του ακόμη ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Παρόλα αυτά είναι σε θέση να κάνει ήδη ένα πρώτο βαθμολογικό… ταμείο.

Η ομάδα έχει 17 βαθμούς και τη δυνατότητα να βελτιώσει κι άλλο την εκτός έδρας “συγκομιδή” της εφόσον πάρει τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Ατρόμητο.

Σε πέντε ματς μακριά από το “Βικελίδης” ο ΑΡΗΣ έχει έξι βαθμούς, με μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Αν αναλογιστούμε ότι μεταξύ αυτών των αγώνων υπάρχουν τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, δεν τα έχει πάει και τόσο άσχημα. Την ώρα βέβαια που έχασε βαθμούς σε έδρες όπως του Βόλου ή του Πανιωνίου. 

Το πρόβλημα μέχρι στιγμής για τον ΑΡΗ, είναι ξεκάθαρα στην έδρα του. Εκεί όπου η αυλαία για τον 1ο γύρο έπεσε και ο απολογισμός μόνο καλός δεν είναι.

Οι “κιτρινόμαυροι” έχουν δώσει επτά παιχνίδια στο γήπεδό τους. Αυτά τα ματς αντιστοιχούν σε 21 βαθμούς και η ομάδα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μόλις 11… Πολύ απλά έχει “πετάξει” δέκα βαθμούς και έχοντας δώσει μόλις ένα ντέρμπι, το 1-2 κόντρα στον Ολυμπιακό. 

Απώλιες όπως αυτές με Λάρισα και Λαμία αναγκάζουν τον ΑΡΗ να βρει βαθμούς σε εκτός έδρας παιχνίδια του 2ου γύρου, τα οποία θα είναι και περισσότερα από αυτά που θα δώσει στο “Βικελίδης”. Συν φυσικά ότι είναι υποχρεωμένος να εκμεταλλευτεί περισσότερο το γήπεδό του στο δεύτερο μισό της σεζόν. 

Προτεινόμενα Άρθρα