Νταβίντ Λουίζ για Αρτέτα: "Θα γίνει ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο"

από AllAboutARIS

Αν και έχει προλάβει να καθοδηγήσει την Άρσεναλ σε μόλις δύο παιχνίδια, ο Μικέλ Αρτέτα έχει αρχίσει ήδη να συγκεντρώνει τον θαυμασμό των ποδοσφαιριστών του.

Ένας εξ αυτών και ο Νταβίντ Λουίζ, ο οποίος επαίνεσε τη φιλοσοφία του Ισπανού κόουτς και υποστήριξε ότι μπορεί να εξελιχθεί σε έναν εκ των κορυφαίων στο επάγγελμά του.

“Για εμένα, ο Αρτέτα πρόκειται να εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με πολλούς τεχνικούς κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Είναι έξυπνος, υπήρξε ποδοσφαιριστής. Θεωρώ ότι θα γίνει ένας από τους καλύτερους. Ωστόσο, είναι κομμάτι της δουλειάς μας να τον βοηθήσουμε . Ειδικά στο ξεκίνημα, όπου όλοι αμφιβάλλουν. Όμως, αλήθεια εμπιστεύομαι τη φιλοσοφία του, τον τρόπο με τον οποίο βλέπει το ποδόσφαιρο.

Γνωρίζει ποδόσφαιρο και όταν ξέρεις, είναι πολύ πιο εύκολο να το εξηγήσεις. Είναι πιο εύκολο να βοηθήσεις τους παίκτες σου”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κεντρικός αμυντικός των “κανονιέρηδων” στο “Sky Sports” μετά τη χθεσινή (29/12) ήττα της ομάδας του από την Τσέλσι.

Η Άρσεναλ αν και μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και κατάφερε να προηγηθεί στο λονδρέζικο ντέρμπι, εν τέλει είδε τη συμπολίτισσά της να ανατρέπει το σκορ (2-1) και να αποχωρεί θριαμβεύτρια από το “Έμιρεϊτς”. Σύμφωνα, πάντως, με τον Νταβίντ Λουίζ οι γηπεδούχοι έπαιξαν πολύ καλά και θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν πάρει κάτι περισσότερο από τον συγκεκριμένο αγώνα.

“Γι’ αυτό μπορέσαμε να δούμε την Άρσεναλ να κυριαρχεί με εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο. Θεωρώ ότι εάν σκοράραμε δεύτερο γκολ, θα ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι”, σχολίασε σε συνέχεια των προηγούμενων ο Νταβίντ Λουίζ.

πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα