Είναι πιο βαριά του ΑΡΗ η φανέλα!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Κατάθεση ψυχής από όλους στο φινάλε της σεζόν.

Τέσσερα, πέντε, έξι… Πολλά ακούστηκαν και αρκετά στόματα ήταν λαλίστατα πριν το αποψινό ντέρμπι της Τούμπας. Ο ΑΡΗΣ όμως… τα έκλεισε!

Έντεκα παίκτες κατέθεσαν κάθε ικμάδα της ψυχής τους, στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, φεύγοντας με τον βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα του ΠΑΟΚ (0-0).

Ο Μίκαελ Ένινγκ έκανε μόνο μία αλλαγή λίγο πριν το φινάλε για καθυστερήσεις, με τους έντεκα που ξεκίνησαν το ματς να είναι όλοι διακριθέντες για το πάθος και τα τρεξίματα ειδικά στο δεύτερο μέρος. Μία υπέρβαση λόγω της κούρασης που “κουβαλούν” από τα συνεχόμενα παιχνίδια. 

Καθοριστικός και πάλι ο Χουλιάν Κουέστα με τις επεμβάσεις του, με τον Ματίγια στο 62′ να πρωταγωνιστεί στην μεγαλύτερη στιγμή του ΑΡΗ στο ματς. 

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: Δύο νέα πρόσωπα… αναγκαστικά (4-2-3-1)

Οι νέες απουσίες των Φετφατζίδη και Ρόουζ, “έφεραν” στην ενδεκάδα τους Διαμαντόπουλο και Σόουζα για τον ΑΡΗ. Ο Πορτογάλος ξεκίνησε εν τέλει στα στόπερ με τον Δεληζήση και όχι στα μπακ, ώστε να μην πάρει πολλά μέτρα στην πλευρά λόγω της ανετοιμότητάς του. Ο Μπαγκαλιάνης μετατοπίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Μπακούτση στο αριστερό.

Σάσα και Ματίγια ήταν η δυάδα των χαφ. Ο Γκάμα ήταν ο παίκτης πίσω από τον προωθημένο Δημήτρη Διαμαντόπουλο, με τον Μαρτίνες στα δεξιά της επίθεσης και τον Μαντσίνι στα αριστερά.

ΠΑΟΚ: Δύο αλλαγές και για τον Φερέιρα (3-4-3)

Δύο νέα πρόσωπα είχε και η ενδεκάδα των γηπεδούχων, με τους Ελ Καντουρί και Σφιντέρσκι να επανέρχονται στα βασικά πλάνα του Αμπέλ Φερέιρα.

Ο Πασχαλάκης ήταν στο τέρμα. Στην άμυνα ήταν η Μιχάι, Βαρέλα και Μιχαηλίδης, από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ο Ελ Κνατουρί με τον Μαουρίσιο ήταν η δυάδα των χαφ, με τους Ροντρίγκο και Γιαννούλη ως φουλ μπακ, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Ο Τζόλης με τον Μπίσεβαρ ήταν στα άκρα της επίθεσης και ο Σφιντέρσκι στην κορυφή.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Πίεσε στο ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ

Το θέμα για τον ΑΡΗ στα πρώτα λεπτά του ματς ήταν να… κρατήσει στην φυσιολογική πίεση του ΠΑΟΚ, η οποία συνδυάστηκε και με δύο καλές στιγμές για τους γηπεδούχους.

Στο 3ο λεπτό ο Κουέστα σταμάτησε την κοντινή κεφαλιά του Μαουρίσιο ενώ φώναξε “παρών” και στο 8′ σταματώντας το σουτ του Ελ Καντουρί, σε φάση διαρκείας της ομάδας του Φερέιρα.

Ισορρόπησε ο ΑΡΗΣ και απείλησε με… Μπαγκαλιάνη

Το μεγάλο πρόβλημα για τους “κιτρινόμαυρους” ήταν η ταχύτητα του ΠΑΟΚ στο επιθετικό τρανζίσιον και όταν προσπαθούσε να βρει εκτεθειμένη την άμυνά του. Στο σετ παιχνίδι κατάφερε να εξουδετερώσει τους γηπεδούχιυς, με πολύ δουλειά στον άξονα και καλό πάσινγκ γκέιμ με το οποίο “έσπαγε” το πρέσινγκ που συναντούσε στο δικό του μισό.

Βέβαια από την άλλη η ομάδα του Ένινγκ δεν βρήκε φάσεις στην ροή του ματς παρά μόνο μέσα από στατικές φάσεις, με τον Πέτρο Μπαγκαλιάνη να είναι πρωταγωνιστής και στις δύο.

Αρχικά στο 14′ η κεφαλιά του “μικρού” δεν ανησύχησε τον Πασχαλάκη. Αυτή που ακολούθησε όμως στο 20’΄πέρασε λίγο πάνω από τα καριέρα του διεθνή πορτιέρε.

Κουέστα (πάλι) και Σόουζα κράτησαν το μηδέν

Ο ΠΑΟΚ απείλησε πάλι στο ανοικτό γήπεδο και μετά από αρκετή ώρα. Στο 34′ ο Τζόλης βγήκε απέναντι στον Κουέστα, με τον Ισπανό να απλώνει καλά το κορμί του και να σταματάει την προσπάθεια του νεαρού. Στην συνέχεια της φάσης ο Ελ Καντουρί απείλησε με σουτ εκτός περιοχής και με τον Κουέστα εκτός θέσης, αλλά ο Σόουζα σταμάτησε την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Το… πήγε στα γεμίσματα ο ΠΑΟΚ, “καθάριζε” ο Κουέστα

Ο ΠΑΟΚ άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούσε να περάσει την μπάλα στην περιοχή, επιχειρώντας αρκετά γεμίσματα τα οποία “καθάριζε” εύκολα ή δύσκολα ο Κουέστα και τα στόπερ του ΑΡΗ.

Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων, στο δεύτερο μέρος, ήταν στο 60′ με τον Μιχαηλίδη και την κεφαλιά του οποίου πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΑΡΗ. Έξι λεπτά αργότερα ο Ισπανός σταμάτησε δύσκολα την μπάλα στην δεξιά του γωνία από το σουτ του Μπίσεσβαρ, έχοντας μάλιστα και αρκετά σώματα μπροστά του. 

Κρατούσε και έψαχνε το γκολ ο ΑΡΗΣ – Μεγάλη ευκαιρία με Ματίγια

Ο ΑΡΗΣ δειλά-δειλά επιχειρούσε να να δημιουργήσει κάτι στο ανοικτό γήπεδο, το οποίο έδινε ο ΠΑΟΚ, με μία-δύο φάσεις που είχαν πρωταγωνιστές τους Γκάμα και Διαμαντόπουλο. Φάσεις όμως που δεν ανησύχησαν τον Πασχαλάκη.

Ο κίπερ του ΠΑΟΚ έδειξε τα ανακλαστικά του στο 62′, στην μεγαλύτερη φάση του ΑΡΗ μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Ματίγια εκτέλεσε πανέμορφα ένα φάουλ, με τον Πασχαλάκη να εκτινάσσεται στο δεξί του παραθυράκι και να απομακρύνει σε κόρνερ. 

Αψυχολόγητη ενέργεια και αποβολή για Βιερίνια

Ο,τι πιο αξιοσημείωτο υπήρξε μέχρι το φινάλε του ματς, ήταν η αποβολή του Βιερίνια με απευθείας κόκκινη στο φινάλε των καθυστερήσεων. Ενώ το ματς είχε σταματήσει και ο χρόνος πίεζε τον ΠΑΟΚ, ο Πορτογάλος έπσρωξε τον Μαντσίνι, που κρατούσε την μπάλα, με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τον Τουρπέ. Αμέσως πάντως αναγνώρισε το λάθος του, έδωσε το χέρι του στον Αργεντινό και πήγε στα αποδυτήρια. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κλεμέν Τουρπέν
ΒΟΗΘΟΙ: Νικολά Ντανό, Σιρίλ Γκρινγκόρ
4ος: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Φρανσουά Λετεξιέ
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 18′ Ελ Καντουρί, 45′ Σφιντέρσκι/59′ Ματίγια, 86′ Σόουζα, 89′ Μαντσίνι
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90’+5′ Βιερίνια
ΓΚΟΛ: –

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μιχάι (77′ Στοχ), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ελ Καντουρί (71′ Εσίτι), Μαουρίσιο, Ροντρίγκο (77′ Βιερίνια), Γιαννούλης, Μπίσεσβαρ (71′ Άκπομ), Τζόλης (64′ Λημνιός), Σφιντέρσκι.

ΑΡΗΣ (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Σόουζα, Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Μπακούτσης, Σάσα, Ματίγια, Μαρτίνες, Γκάμα, Μαντσίνι, Διαμαντόπουλος (90’+5′ Τσαγκαλίδης)

Προτεινόμενα Άρθρα