Ο Ρόις ξελάσπωσε την Ντόρτμουντ, "τρένο" η Λειψία! (vids)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Μικροτραυματισμος για Χάαλαντ

Πως μπορεί κάποιος να μην… αγαπά τον Μάρκο Ρόις; Όχι μόνο γιατί έμεινε αιώνια πιστός στην ομάδα της καρδιάς του, κλείνοντας στα αυτιά στις διάφορες σειρήνες, αλλά γιατί το πλήρωσε με αμέτρητους τραυματισμούς, που φρέναραν την εξέλιξη του.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχει περάσει πιο πολύ χρόνο στα ιατρεία, παρά στο γήπεδο, όμως κάθε φορά που πατάει χορτάρι μπορεί να κάνει την διαφορά.

 
Με το ματς απέναντι στην Χόφενχαϊμ να στραβώνει για ώρα στο 0-0, ο Λουσιέν Φαβρ τράβηξε από τον πάγκο τον νέο του… τζόκερ (μαζί με τον ταλαιπωρημένο από τα παιχνίδια των Εθνικών. Έρλινγκ Χάαλαντ) κι εκείνος έκρινε το παιχνίδι.

Το πρώτο γκολ του Γερμανού μεσοεπιθετικού μετά από 8 μήνες ήταν αρκετό στην Μπορούσια Ντόρτμουντ να περάσει νικηφόρα από την έδρα της Χόφενχαϊμ (0-1) και να βρεθεί στην δεύτερη θέση πίσω από την Λειψία που έχει ξεκινήσει και φέτος φουριόζα.

 
Δύο ασίστ του Ντάνι Όλμο και ισάριθμα άψογα τελειώματα από Ανχελίνιο και Πόουλσεν υπέγραψαν το 0-2 μέσα στην έδρα της Άουγκσμπουργκ για την ομάδα του Νάγκελσμαν, που και φέτος αναμένεται να κάνει σκληρό πρωταθλητισμό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 4ης αγωνιστικής της Bundesliga έχουν ως εξής

Άουγκσμπουργκ – Λειψία 0-2

(45’ Ανχελίνο, 66’ Πόουλσεν)

Φράιμπουργκ – Βέρντερ Βρέμης 1-1

(16’ Λίενχαρτ  / 25’ Φίλκρουγκ)

Χέρτα Βερολίνου – Στουτγκάρδη 0-2

(9’ Κεμπφ, 68’ Κάστρο)

Χόφενχαϊμ – Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-1

(76’ Ρόις)

Μάιντς – Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-1

(30’ Αλάριο)

Προτεινόμενα Άρθρα