Ήττα για την Εθνική, βασικός ο Σιαμπάνης που έπιασε πέναλτι αλλά…

από Γιώργος Γκάτος

Η Εθνική που έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 41′, έχασε κάθε πιθανότητα πρόκρισης

Τις τελευταίες της ελπίδες για πρόκριση στο Euro 2021 έχασε η Εθνική Ελπίδων μετά την ήττα με 0-2 από την αντίστοιχη της Τσεχίας στο “Απόστολος Νικολαΐδης”. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν μπορούσε να δημιουργήσει τελικές, μένοντας και με παίκτη λιγότερο στο 41′ έπειτα από την αποβολή του Λυμπεράκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Τσέχοι πήραν τα ηνία, είχαν πολλές ευκαιρίες και τελικά πήραν τη νίκη με ένα ανύπαρκτο πέναλτι στο 68′ -το οποίο αρχικά έπιασε ο τερματοφύλακας του ΑΡΗ όμως δόθηκε επανάληψη, με εκτελεστή τον Μπούχα, και με το πλασέ του Ντρίχαλ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Την προσεχή Τρίτη (17/11) η Εθνική ομάδα ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στον όμιλο με αντίπαλο τη Σκωτία εντός έδρας.

Ο Μάριος Σιαμπάνης πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση, με επεμβάσεις στο δεύτερο ημίχρονο στις αρκετές τελικές που δημιούργησε η Τσεχία.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Γιάννης Γκούμας): Σιαμπάνης, Αποστολάκης, Ευαγγέλου, Διαμαντής, Κατράνης, Α. Τσιγγάρας (72′ Μπότος), Μπαλογιάννης (46′ Παπανικολάου), Μπουζούκης (46′ Χ. Τσιγγάρας), Λυμπεράκης, Βρουσάι (80′ Μαχαίρας), Κούτσιας (58′ Καμπετσής)

Τσεχία (Κάρελ Κρέιτσι): Γέντλιτσκα, Πλεχάτι (46′ Οστράκ), Κρέιτσι, Ζίμα, Μάτουσεκ (65′ Βάνιτσεκ), Χόλικ, Γιάνοσεκ, Χάβελκα (46′ Γκρανέτσνι), Μπούχα, Σασίνκα (77′ Ντρίχαλ), Λινγκρ (89′ Κλίμα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Τσεχία 21

2. Κροατία 17

3. Σκωτία 15

4. Ελλάδα 13

5. Λιθουανία 10

6. Σαν Μαρίνο 0

* Τσεχία και Σαν Μαρίνο ολοκλήρωσαν τους αγώνες τους στο γκρουπ.

Προτεινόμενα Άρθρα