Champions League: Της έριξε Μπά(ρ)τσα (highlights)

από Γιώργος Γκάτος

Ήταν το ντέρμπι με φόντο την πρωτιά στον 7o όμιλο του Champions League. Στη θεωρία τουλάχιστον… Γιατί στην πράξη, η Γιουβέντους έκανε παρέλαση στο "Καμπ Νου", νικώντας με σκορ 3-0 τη Μπαρτσελόνα για την 6η αγωνιστική και πήρε με πανηγυρικό τρόπο την πρώτη θέση, υπερτερώντας στη μεταξύ τους ισοβαθμία

Η Γιουβέντους μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και απείλησε για πρώτη φορά στο 8’ με σουτ του Ρονάλντο, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Τερ Στέγκεν. Στο 13’ οι “μπιανκονέρι” κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Πορτογάλου από τον Αραούχο και ο ίδιος με ψύχραιμη εκτέλεση, έκανε το 1-0. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του “CR7” στο Καμπ Νου σε επίπεδο Champions League. Επτά λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έκρυψαν τη μπάλα και ο ΜακΚένι με βολ πλανέ μετά από σέντρα του Κουαδράδο, “εκτέλεσε” τον Τερ Στέγκεν, κάνοντας το 2-0.

Η Μπαρτσελόνα, που έμοιαζε υπνωτισμένη, άλλαξε τσιπάκι μετά το πρώτο εικοσάλεπτο και απείλησε για πρώτη φορά στο 22’ με σουτ του Μέσι έξω από την περιοχή, το οποίο έβγαλε σε κόρνερ ο Μπουφόν. Η βραδιά ήταν ιδιαίτερη για τον 43χρονο Ιταλό πορτιέρε, που “έγραψε” την 124η συμμετοχή του στη διοργάνωση και έπιασε στη 10η θέση της λίστας τους Πολ Σκόουλς και Καρίμ Μπενζεμά. Ο Μέσι μετά από συνδυασμό με τον Άλμπα, απείλησε και στο 36’, αλλά για δεύτερη φορά ο Μπουφόν βρισκόταν στη σωστή θέση. Η πίεση των “μπλαουγκράνα” γινόταν μεγαλύτερη και στο 43’ είχε άλλη μια καλή στιγμή με τη σέντρα-σουτ του Ντεστ, με τη μπάλα να φεύγει άουτ, μετά και την επαφή που έκανε ο Γκριεζμάν.

Με το… καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου, η Γιουβέντους έφτασε σε σκορ πρωτιάς. Ο Λανγκλέ βρήκε τη μπάλα με το χέρι εντός περιοχής και μετά από χρήση του VAR, καταλογίστηκε το πέναλτι στο 52’. Ο Ρονάλντο ευστόχησε ξανά και έκανε το 3-0. Έξι λεπτά αργότερα, η Μπαρτσελόνα έφτασε κοντά στο γκολ με τον Γκριεζμάν, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Όσο περνούσε η ώρα, οι γηπεδούχοι πίεζαν ακόμη περισσότερο, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κλασσική ευκαιρία. Η άμυνα των φιλοξενούμενων κρατούσε το μηδέν και προσπαθούσε σε κάποια κόντρα να πετύχουν τέταρτο γκολ.

Στο 73’ η Μπαρτσελόνα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γκριεζμάν, αλλά μετά από χρήση του VAR ακυρώθηκε η απόφαση, αφού ο Γάλλος ήταν σε θέση οφσάιντ. Κάτι ανάλογο έγινε και στο 75’, όταν η Γιουβέντους σκόραρε με τον Μπονούτσι, ο οποίος ήταν εκτεθειμένος όταν έκανε την κεφαλιά. Οι “μπλαουγκράνα” συνέχισαν να πιέζουν και στο 90’ ο Μέσι νικήθηκε για μια ακόμη φορά από τον Μέσι. Τίποτε δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και η Γιουβέντους πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη. Για τη Μπαρτσελόνα ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης μετά το 2008!

Προτεινόμενα Άρθρα