Φραντζέσκος: "Ο Μάντζιος ωριμάζει και γίνεται καλύτερος όσο περνάνε τα χρόνια" (vid)

από Γιώργος Γκάτος

O νυν τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας, αναφέρθηκε στη δουλειά του Άκη Μάντζιου και στην πορεία του ΑΡΗ, που έπραξε πολύ σωστά και κράτησε τον βασικό κορμό του

Για το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ κράτησε ένα μέρος του κορμού του και έχτισε εκεί:

“Αυτή τη στιγμή ειπώθηκαν κάποια ονόματα που υπάρχαν στον ΑΡΗ, δεν ήταν καινούριοι φέτος. Ο βασικός κορμός του ήταν από τη περσινή χρονιά. Δεν γίνεται ο βασικός κορμός σου να είναι καινούργιος. Είναι πολύ δύσκολο να δεθεί αν είναι καινούργιος. 

Για τον Άκη Μάντζιο:

“Το να πούμε ότι είναι καλός για 80 λεπτά και κακός για 10 λεπτά, είναι μόνο ελληνικό στοιχείο. Αυτό μας κυνηγάει εμάς. Είμαστε ή του ύψους ή του βάθους. Ο Άκης, επειδή τον ξέρω προσωπικά, είναι ένα παιδί που όσο περνάνε τα χρόνια, γίνεται καλύτερος. Αυτό δείχνει. Ωριμάζει και δείχνει καλύτερος κάθε χρονιά. Εγώ προτιμώ να τον λένε Μάντζιο, παρά Μάντζουκιτς. Δεν χρειάζεται να είναι ξένος ή Έλληνας για να δείξει την αξία του. Η αξία του καθένα θα φανεί. Είμαστε λίγο υπερβολικός λαός. Μας ενδιαφέρουν κάποια φαντασμαγορικά πράγματα. Ο Άκης περνάει πολύ ευχάριστα με αυτό που κάνει και του αρκεί.”

Για το αν περίμενε τον ΑΡΗ έτσι, ειδικά όπως ξεκίνησε η χρονιά:

“Δεν τον περίμενα τόσο ψηλά. Έγινε η αλλαγή προπονητή. Έβλεπα όμως πάρα πολύ καλές μονάδες. Αν όμως οι παλιές μονάδες που είχε και οι καινούργιες, μπορούσαν να δεθούν και να γίνουν ένα πολύ καλό σύνολο, αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή, αυτό θα γινόταν.

Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΑΡΗ: 

“Όπως τελείωσε, το ευχαριστήθηκαν όσοι το είδαν. Οι οπαδοί θα το είδαν αλλιώς. Περίμενα πως ο ΑΡΗΣ θα έχει αυτή την εικόνα. Έχει καλές μονάδες και πολύ καλό σύνολο. Έχει σταθερή απόδοση σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που έχει σκαμπανεβάσματα και ψάχνεται. Είναι ένα ντέρμπι και γι’ αυτό και κάθε λεπτό, κάθε στιγμή μετράει, μπορεί να κρίνει πολλά”.
 
Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: 

“Η διάρκεια σε κάνει ομάδα. Ένα παιχνίδι δεν φτάνει. Ούτε δυο. Δεν είναι θέμα ελλείψεων σε κάποια γραμμή. Είναι μια ομάδα που άλλαξε προπονητή, άλλαξε ρόστερ και από τότε που αποχώρησε ο Λουτσέσκου ο ΠΑΟΚ έχει πέσει ως επίπεδο. Δεν μπορείς πάντα να παίρνει ακριβά ή πάντα να αλλάζεις 6-7-8 παίκτες. Για την πτώση και την αλλαγή εικόνας κάποιων σημαντικών ποδοσφαιριστών παίζουν πολλά ρόλο. Η ηλικία, η αλλαγή προπονητή. Πάντα θα πρέπει να σκέφτεσαι πως θα έρθει η φθορά με το χρόνο και το αύριο θα πρέπει να το χτίσεις. Δεν αλλάζεις ρόστερ από τη μια μέρα στην άλλη.”

Προτεινόμενα Άρθρα