Η διαβολική σύμπτωση των κληρώσεων

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ μετά από τρεις σεζόν βρίσκεται και πάλι σε ημιτελική φάση κυπέλλου στο μπάσκετ και το ενδιαφέρον στρέφεται στην κλήρωση μπας και βγάλει επιτέλους ένα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στα ημιτελικά.

Στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο ΑΡΗΣ μετά από τρεις σεζόν και άπαντες περιμένουν με μεγάλη αγωνία την κλήρωση, μήπως και σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του και συναντηθούν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στα ημιτελικά.

Οι «αιώνιοι» της Αθήνας τα τελευταία έξι χρόνια κατά διαβολική σύμπτωση δεν διασταυρώνονται πουθενά παρά μόνο στον τελικό. Ούτε καν στις κληρώσεις της ημιτελικής φάσης δεν προκύπτει ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Για να δούμε αν αυτό το τερτίπι της… τύχης πάντα θα επαναληφθεί και φέτος.

Οι «κίτρινοι» σε αυτή την εξαετία έχουν φτάσει άλλες τρεις φορές σε ημιτελική φάση και τις δύο φλέρταραν με την πρόκριση. Η πρώτη ήταν στον νοκ άουτ ημιτελικό του ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2007-08 (6/2/2008), όταν ο ΑΡΗΣ ηττήθηκε με 72-70 και η δεύτερη ήταν ξανά με τους Πειραιώτες δύο χρόνια μετά.

Σε διπλούς ημιτελικούς της σεζόν 2009-10, οι «κίτρινοι» ηττήθηκαν με 78-64 στο ΣΕΦ αλλά παραλίγο να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή στο Παλέ, όπου κέρδισαν με 93-83 (φωτό). Αντιθέτως, η πρόκριση είχε ξεκαθαρίσει από τον πρώτο ημιτελικό ένα χρόνο μετά κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» νίκησαν με 87-58 στην έδρα τους και ο ΑΡΗΣ το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει μία νίκη με 74-70 στο δεύτερο ματς.

Προτεινόμενα Άρθρα