Έλειπε το «βαρύ» σέντερ φορ

από AllAboutARIS

Σε μέτρια μέρα βρέθηκε χθες και ο προπονητής του ΑΡΗ, με αποτέλεσμα οι "κίτρινοι" να ηττηθούν για πρώτη φορά στο Κλ. Βικελίδης επί των ημερών του.

Το παιχνίδι με τον Πλατανιά ήταν το πρώτο που έχασε ο ΑΡΗΣ στην έδρα του με προπονητή τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς. Και αυτό δεν είναι καθόλου συμπτωματικό, αν λάβουμε υπόψη ότι ο προπονητής του ΑΡΗ βρέθηκε χθες και αυτός σε μια μέτρια μέρα για εκείνον καθώς δεν του βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο, όσα σχεδίαζε για την αναμέτρηση κόντρα στους Χανιώτες.

Το γεγονός ότι οι «κίτρινοι» έκαναν δύο συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες εφαρμόζοντας την τακτική της αντεπίθεσης δε συνεπάγεται σε καμία περίπτωση ότι πρέπει να υιοθετήσουν αυτή την τακτική και για τα εντός έδρας παιχνίδια τους. Άλλωστε το χθεσινό σχήμα που χρησιμοποίησε ο Μιλίνκοβιτς αυτό καταμαρτυρεί.

Ο Σέρβος παρέταξε χθες την ομάδα με επιθετικό προσανατολισμό μεν, χωρίς καθαρό επιθετικό δε! Ο Σαλόζε Ουντότζι που χρησιμοποιήθηκε χθες σαν επιθετικός δεν είναι καθαρός επιθετικός περιοχής με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι «κίτρινοι» να φανούν αποτελεσματικοί επιθετικά, χαραμίζοντας παράλληλα έναν διεισδυτικό παίκτη στην κορυφή της επίθεσης. Δυστυχώς άργησε να το καταλάβει αυτό ο Μιλίνκοβιτς, σπαταλώντας ένα ολόκληρο ημίχρονο ίσως και κάτι περισσότερο.

Με τη συμμετοχή ενός καθαρόαιμου σέντερ φορ, ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να δημιουργήσει πολλά περισσότερα ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Έστω και αν αυτός δεν θα ήταν ο Νταβίντ Αγκάνθο. Ο ΑΡΗΣ διαθέτει άλλους δύο καθαρόαιμους επιθετικούς. Τον Μανιά και τον Αγγελούδη. Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς αποφάσισε να χρησιμοποιήσει έναν εκ των δύο στο 65ο λεπτό της αναμέτρησης και αμέσως οι γηπεδούχοι έγιναν πολύ πιο επικίνδυνοι επιθετικά. Απόδειξη αυτού ήταν φυσικά το γκολ επτά λεπτά αργότερα. Παράλληλα, πέρα για πέρα λανθασμένη αποδείχθηκε και η παρουσία του Ανδρέα Ηρακλή στα σέντερ μπακ και όχι στα αμυντικά χαφ, θέση όπου έκανε δύο πολύ καλά παιχνίδια κόντρα σε  Πανιώνιο και Βέροια.

Ο Σέρβος αδιαμφισβήτητα έχει αναμορφώσει την αγωνιστική εικόνα του ΑΡΗ, παρόλα αυτά η πρώτη κακή μέρα του στον πάγκο από τότε που ανέλαβε την ομάδα, στοίχισε στους «κίτρινους».

Προτεινόμενα Άρθρα