Το… ρόστερ των προέδρων

από AllAboutARIS

Η παρουσίαση των έξι προέδρων που πέρασαν από τον Φορέα

Των Μάνου Χατζάκη, Νίκου Παπαδόπουλου

Οκτώ χρόνια, έξι πρόεδροι στην Κοινωνία Μελών ΑΡΗ. Έξι πρόσωπα που προέρχονταν από την οικογένεια του συλλόγου, και επιλέχθηκαν να «κουβαλήσουν» το βαρύ φορτίο και την ευθύνη, που συνοδεύουν τον εκάστοτε πρόεδρο του Φορέα.

Άλλοι ικανοποίησαν, άλλοι κράτησαν χαμηλούς τόνους και άλλοι απέτυχαν στο έργο τους, πάντα σύμφωνα με τα κριτήρια του κόσμου, που όπως αποδεικνύεται, είναι ο μεγαλύτερος κριτής.

Νίκος Βαλεργάκης 25 Ιανουαρίου 2006 – 10 Ιανουαρίου 2007

Ο πρώτος πρόεδρος της -τότε- Λέσχης Φίλων ΑΡΗ. Ανέλαβε σε μεταβατικό στάδιο του Φορέα, ο οποίος βρισκόταν στα πρώτα του βήματα. Το πρόσωπο του Νίκου Βαλεργάκη “ενέπνεε” αξιοπιστία και κύρος, δεδομένου ότι είχε διατελέσει και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Νίκος Παπαδόπουλος

Ο πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος της ΛΦΑ. Παρέστη ως πρόεδρος στο πρώτο ΔΣ της τότε διοίκησης, παραχωρώντας στη συνέχεια τη θέση του, στον Σίμη Ηλιάδη

Ασημάκης Ηλιάδης   10 Ιανουαρίου 2007-30 Ιουνίου 2009

Ο Σίμης Ηλιάδης θεωρείται από τους “εμπνευστές” της ΛΦΑ. Ανέλαβε το έργο της πιο ενεργούς προώθησης του μοντέλου της Λέσχης, η οποία -ακόμα- βρισκόταν σε πρώϊμο στάδιο, όσον αφορά τους σκοπούς και τις λειτουργίες για τις οποίες συστάθηκε. Ως γνωστόν, ένας από τους λόγους δημιουργίας της ΛΦΑ, ήταν ο ελεγκτικός ρόλος προς τις εκάστοτε διοικήσεις της ΠΑΕ. Μέχρι τη λήξη της θητείας του Σίμη Ηλιάδη, κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε, κάποιος, να ισχυριστεί ότι επιτεύχθηκε, όπως συνέβη από το 2009 και μετά, όταν τροποποιήθηκε το καταστατικό.

Επιπλέον, ο τρόπος λειτουργίας της Λέσχης ήταν -κατά κάποιο τρόπο- ερασιτεχνικός και πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΑΕ (και όχι του Φορέα όπως λανθασμένα γράφτηκε), εκλεγόταν με ανάταση του χεριού και όχι μέσω αρχαιρεσιών, όπως καθιερώθηκε στη συνέχεια.

Γιάννης Γρανούζης: 30 Ιουνίου 2009- 14 Ιουνίου 2012

Ο πρόεδρος με την μεγαλύτερη σε διάρκεια θητεία, στην Κοινωνία Μελών ΑΡΗ. Έχοντας περάσει και από την προεδρεία της ΠΑΕ, ο πρώην παράγοντας του συλλόγου ανέλαβε τις τύχες του Φορέα το 2009, λίγο πριν επέλθει και η αλλαγή σελίδας στην ΠΑΕ, με τη διοίκηση του Θανάση Αθανασιάδη.

Η διοίκηση Γρανούζη έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θεσμό της Λέσχης, προωθώντας τον εντός και εκτός συνόρων. Δεν ήταν όμως λίγες οι φορές, που δέχθηκε τα πυρά του κόσμου, για τον ελεγκτικό της ρόλο στην ΠΑΕ, όπως και για την ίδια τη λειτουργία του Φορέα.

Αγγελος Γρόλλιος 5 Ιουλίου 2012 – 2 Απριλίου 2013

Ανέλαβε την προεδρία της ΚΜΑ σε μια χρονικά και αγωνιστικά δύσκολη συγκυρία για την ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Είχε ενεργό συμμετοχή στην επιλογή των ανθρώπων, οι οποίοι πλαισίωσαν τη διοίκηση του Γιάννη Ψηφίδη, προσπαθώντας να δώσει λύσεις σε θέματα -κυρίως του άρθρου 99- και παράλληλα είχε ρόλο στην επιλογή του Λούκας Αλκαράθ, ως αντικαταστάτη του Γιάννη Μιχαλήτσου.

Η θητεία του έληξε, μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Ζουμπουρίδη, καθώς βάσει του κατασταστικού έπαυσε να υφίσταται το Δ.Σ. της ΚΜΑ. Παράλληλα, λίγες μέρες πριν την αποχώρησή του, από την προεδρία, είχε δεχθεί -δημόσια- κριτική από τους οργαναμένους, οι οποίοι απαίτησαν την παραίτησή του.

Γενικότερα, εκείνη την περίοδο, υπήρχε αναβρασμός τόσο στις τάξεις της διοίκησης της ΠΑΕ, όσο και του κόσμου, εξαιτίας των αρνητικών αποτελεσμάτων, που είχαν φέρει την ομάδα στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Παναγιώτης Στεφανίδης: 14 Μαΐου 2013-

Ο τελευταίος κατά σειρά πρόεδρος της ΚΜΑ, που κατέχει το συγκεκριμένο ρόλο μέχρι και σήμερα. Αφού πρώτα πέρασε από τη διοικούσα επιτροπή, που ανέλαβε την ΠΑΕ το καλοκαίρι του 2012, ο γνωστός νομικός αποφάσισε να εμπλακεί και με τον Φορέα. Με στόχο την επανεκκίνηση του και τη σωστή του λειτουργία, απέναντι στην ΠΑΕ. Κάτι που μαρτυρά και η καθημερινή επαφή των μελών του ΔΣ με το αντίστοιχο του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η διοίκηση Στεφανίδη αποδεχτηκε αρκετά ενεργή όσον αφορά το θέμα έλευσξς ενδιαφερόμενου επενδυτή, ενώ έκανε άνοιγμα και προς τον κόσμο του ΑΡΗ, με την καθιέρωση των εβδομαδιαίων συναντήσεων.

Ωστόσο, και ενώ βρισκόμαστε έξι μήνες μετά, ο χρόνος φαίνεται πως μετρά αντίστροφα για τη διοίκηση Στεφανίδη και όχι μόνο, αφού πέρα από την παραίτηση τους, οι οργανωμένοι οπαδοί ζητούν και τη διάλυση της ΚΜΑ.

Προτεινόμενα Άρθρα