Τρεις μήνες Μιλίνκοβιτς

από AllAboutARIS

Έργα και ημέρες του 45χρονου τεχνικού στον πάγκο του ΑΡΗ. Το καλό ξεκίνημα και τα έξι σερί ματς δίχως νίκη.

Ακριβώς τρεις μήνες συμπληρώνει σήμερα στον πάγκο του ΑΡΗ ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς. Ηταν 9 Σεπτεμβρίου όταν κόντρα στις προβλέψεις και στις εξαγγελίες για μεγάλο όνομα, η διοίκηση ανακοίνωσε την πρόσληψη ενός άγνωστου στο ευρύ κοινό προπονητή, του 45χρονου Ζόραν Μιλίνκοβιτς με προπονητική εμπειρία μόνο σε πάγκους ομάδων της πατρίδας του. Είχε προηγηθεί ονοματολογία που περιελάμβανε αρκετά ονόματα, από τον Γκούντερ Κέστνερ που είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη ως τον Εκτορ Κούπερ.

Οι καλές συστατικές επιστολές του Ζόραν Λόντσαρ και το χαμηλό κασέ του σε συνδυασμό με το καλό όνομα που είχε στην πατρίδα του τον έφεραν στο Κλεάνθης Βικελίδης. Η άφιξή του προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα. Φρόντισε όμως ο ίδιος να… ζεστάνει τον κόσμο στον… καλό του πρώτο μήνα, τον αποκαλούμενο και μήνα του μέλιτος για τους προπονητές.

Με όπλο την καλή επαφή με τους παίκτες (μέχρι και τον Ιμπε προσπάθησε να αναστήσει αγωνιστικά) και την δουλειά σε τακτική κυρίως και ψυχολογία δημιούργησε προσδοκίες και θετικό αποτύπωμα αφού στα πέντε πρώτα παιχνίδια είχε δυο ισοπαλίες, δυο νίκες (εκτός μάλιστα με Πανιώνιο και Βέροια) και μια ήττα. Ρίσκαρε βέβαια ανεβάζοντας τους ρυθμούς της προπόνησης με συνέπεια να έχει αρκετούς μυϊκούς τραυματισμούς στην πορεία.

Χρησιμοποίησε κυρίως το 4-3-3 με τις παραλλαγές του και συνολικά έχει δώσει χρόνο σε 25 παίκτες (οι μόνοι που δεν έχουν αγωνιστεί είναι οι Κοτσαρίδης, Γκόλιας, Αντωνιάδης, Τσουκάνης,Λεμονής και Γιαννίτσης). Βέβαια για να ήμαστε σωστοί Καραγιάννης, Καρασαλίδης, Ρένια και Μπουζάνης έχουν παίξει ελάχιστα οπότε ουσιαστικά έχει στηριχτεί σε ένα κορμό 18-20 το πολύ παικτών.

Τα δύσκολα άρχισαν μετά τον πρώτο μήνα αφού μετά τη νίκη στη Βέροια στις 20 Οκτωβρίου άρχισε ένα αρνητικό σερί έξι αγώνων δίχως νίκη με μέτριες ως κακές εμφανίσεις και μηδαμινή βελτίωση. Το μελανό σημείο της παρουσίας του είναι φυσικά η αδυναμία του ΑΡΗ να κερδίσει στο γήπεδό του όπου παραμένει δίχως νίκη και ενώ κοντεύει να βγει ο πρώτος γύρος και η κόντρα του με τον Αγκάνθο που εδώ και ένα μήνα παραμένει στα… πιτς με το αιτιολογικό ότι δεν προπονείται όλη την εβδομάδα ενώ γενικά στο Ρύσιο εσχάτως κάνουν λόγο για ένα προπονητή του οποίου η συμπεριφορά δεν θυμίζει αυτή του πρώτου μήνα.

Καθαρά μαθηματικά ο Μιλίνκοβιτς σε σύνολο έντεκα αγώνων πρωταθλήματος έχει συγκεντρώσει δέκα σε σύνολο 33 βαθμών, έχει μόλις δυο νίκες με Πανιώνιο και Βέροια, τέσσερις ισοπαλίες με Λεβαδειακό, Παναιτωλικό, Πανθρακικό εντός, Εργοτέλη εκτός και πέντε ήττες με Ξάνθη, Πλατανιά ΟΦΗ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Προτεινόμενα Άρθρα