Την έβγαλε… καθαρή και ο Σούλης

από AllAboutARIS

Ο τεχνικός του ΑΡΗ συνεχίζει στον πάγκο, μετά την παραμονή Σκόρδα στη διοίκηση. Το AllAboutAris υπενθυμίζει τις καταστάσεις "μένω-φεύγω", που έχει ζήσει ο Σούλης, από την πρώτη μέρα που ήρθε στους "κίτρινους"

Bρισκόμαστε στο τέλος και της τέταρτης ημέρας της “Καθαρής” εβδομάδας, όπως λέγεται, σύμφωνα με την ελληνική παράδοση. Πόσο… καθαρή θα είναι για τον ΑΡΗ, ουδείς γνωρίζει, μέχρι στιγμής, όμως ως τέτοια μπορεί να χαρακτηριστεί για τη διοίκηση Σκόρδα, αλλά και τον Σούλη Παπαδόπουλο. Τουλάχιστον μέχρι τις 18 Μαρτίου…

“Αίολο” παρέμενε, μέχρι τις 13.30, το μεσημέρ της Τετάρτης, και το μέλλον του Σούλη Παπαδόπουλου στον πάγκο, ο οποίος περίμενε, με τη σειρά του, τις εξελίξεις στα διοικητικά, καθώς η παραμονή του βρισκόταν σε άμεση συνάρτηση με το ποιος θα είναι επικεφαλής στην ΠΑΕ.

Το “ιστορικό” Σούλη και των (τεσσάρων) διοικήσεων

Ο τεχνικός του ΑΡΗ, τις τελευταίες ημέρες είχε τις δικές του σκέψεις, άσχετα αν έδειχνε ψύχραιμος, καθώς δεν ήταν στο δικό του χέρι, η υπόθεση παραμονής του στον “κιτρινόμαυρο” πάγκο. Μην ξεχνάμε πως, σε ανάλογη θέση, βρέθηκε σχεδόν ένα χρόνο πριν. Ο Σούλης, ήρθε επί ημερών Γιάννη Ψηφίδη, όταν οι Θεσσαλονικείς πάλευαν για τη σωτηρία τους.

Στις 9 Μαρτίου του 2013 κατέφθασε στο “Κλ. Βικελίδης”, έχοντας -ο ΑΡΗΣ- διοίκηση Πρωτοδικείου και στις 5 Απριλίου του ίδιου χρόνου, ο Λάμπρος Σόρδας ήταν αυτός που επανέκαμψε στο τιμόνι της ΠΑΕ.

Εκείνη την περίοδο, ο Παπαδόπουλος, αντιλαμβανόμενος ότι η θέση του δεν ήταν και η πλέον ασφαλής, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Σκόρδα, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, όμως δεν έγινε δεκτή και στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια, οι “κίτρινοι” εξασφάλισαν τη σωτηρία τους.

Ο ίδιος ο Σούλης, σε συνέντευξή του στον “Αγγελιοφόρο”, μόλις ολοληρώθηκε η σεζόν, είχε πει:

“Το ’πα και κάπου και δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν το έχουν γράψει, μου έκανε εντύπωση ότι το βράδυ πριν αναλάβει η νέα διοίκηση δέχτηκα ένα άγνωστο τηλεφώνημα και ήταν ο κύριος Σκόρδας. Μου είπε ότι το πρωί θα αναλάβουν επίσημα την ομάδα και επειδή ακούγονταν ήδη σενάρια ότι θα φύγω, μου τόνισε: «Μην ακούς κανέναν, σου έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, έχεις δείξει τη δουλειά σου στα τρία παιχνίδια. Μαζί με σένα θα σώσουμε τον Αρη και να ξέρεις σε πιστεύω πολύ». Ξαφνιάστηκα, δεν το περίμενα, αλλά μου έδωσε μεγάλη δύναμη. Την επόμενη μέρα που βρεθήκαμε, του είπα «καταλαβαίνω τη θέση σας, είστε νέα διοίκηση, αν θέλετε για να σας διευκολύνω, φεύγω από την ομάδα, να φέρετε όποιον προπονητή θέλετε». Πιστεύω ότι κι εγώ τον ξάφνιασα. Κι έτσι ξεκίνησε η συνεργασία. Από το πρωί μέχρι το βράδυ ήταν όλη μέρα με τους ποδοσφαιριστές, μετά από τα παιχνίδια και τις προπονήσεις ήταν στο ξενοδοχείο, πολλές φορές δεν κοιμηθήκαμε κιόλας για να πετύχουμε το στόχο. Η διοίκηση προστάτευσε πολύ την ομάδα κι έχει μεγάλο μερίδιο στο τελικό αποτέλεσμα. Θα ήταν άδικο, αν δεν το έλεγα. Τα παιδιά ένιωθαν μόνα τους, το έβλεπα, το είπαν και στις συνεντεύξεις. Και μόνον ένας προπονητής δεν μπορούσε να τους κρατήσει όρθιους, αν δεν είχε τα στηρίγματα”.

Το καλοκαίρι ο Πειραιώτης προπονητής βρέθηκε -εκ νέου- να “μιλά” με νέα διοίκηση, αυτή του Δημήτρη Ηλιάδη, ο οποίος τον… ευχαρίστησε και έδωσε τα ηνία του αγωνιστικού τμήματος στο Γιάννη Χατζηνικολάου.

Στα τέλη του Δεκέμβρη, o Ηλιάδης αποτέλεσε παρελθόν, ο Σκόρδας έγινε… παρόν και ο Σούλης φόρεσε και πάλι την “κίτρινη” φόρμα. Πλέον, οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες και όλοι στον ΑΡΗ, αναμένουν. Οπως και ο Παπαδόπουλος, ο οποίος -άσχετα με το αν παρήγαγε ή όχι έργο- είναι ο τελευταίος που θα δημιουργήσει πρόβλημα, σε μια ομάδα η οποία μοιάζει να έχει χάσει κάθε έννοια υγιούς σκέψης και ισορροπίας…

Βέβαια, ο 47χρονος τεχνικός, δεν πρόκειται να αποτελέσει το παραμικρό εμπόδιο, εφόσον προκύψει διοίκηση Στεφανίδη, καθώς -όπως έχει πει ο ίδιος πολλές φορές- δεν “πατά” πάνω σε συμβόλαια. Γνωρίζει ότι ενδεχόμενη αλλαγή σχήματος στην ΠΑΕ, μπορεί να τον οδηγήσει στην έξοδο και είναι διατεθειμένος να διευκολύνει τη διάδοχη κατάσταση, (ότ)αν εκείνη παρουσιαστεί.

Το ζητούμενο, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά ο ΑΡΗΣ. Και, προς το παρόν, με όσα συμβαίνουν, πόσοι είναι αυτοί που πιστεύουν πως θα την βγάλει… καθαρή;

Προτεινόμενα Άρθρα