Το θέαμα συνεχίζεται

από AllAboutARIS

Φαβορί η Γαλλία απέναντι στην Ονδούρα, με την Ελβετία να αντιμετωπίζει το Εκουαδόρ.

Συνέχεια στο θέαμα που έχουν παρακολουθήσει μέχρι στιγμής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας περιμένουμε να δούμε σήμερα, στην τέταρτη ημέρα της διοργάνωσης.

Αναλυτικά τα ματς

19:00 Ελβετία-Εκουαδόρ

Ελβετία και Ισημερινός αναμετρώνται για πρώτη φορά στην ιστορία τους απόψε για τον πέμπτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σε έναν όμιλο με ένα μεγάλο φαβορί, τη Γαλλία, κι ένα μεγάλο αουτσάιντερ, την Ονδούρα, είναι φυσικό ο αποψινός αγώνας μεταξύ Ελβετίας και Ισημερινού (19:00, ΝΕΡΙΤ) στην Μπραζίλια να θεωρείται καθοριστικός για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Ότμαρ Χίτσφελντ δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα για την Ελβετία, που στο 30ο της παιχνίδι σε Μουντιάλ (9 νίκες, 6 ισοπαλίες, 14 ήττες) δεν έχει νικήσει ποτέ ομάδα από τη Λατινική Αμερική μετρώντας μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες. Στον αντίποδα, ο Κολομβιανός τεχνικός Ρεϊνάλντο Ρουέδα έχασε λίγες μέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης τον Σεγούνδο Καστίγιο, αλλά τουλάχιστον αναμένεται να παίξει κανονικά ο Κριστιάν Νομπόα. Στη μόλις τρίτη της εμφάνιση σε Μουντιάλ, η ομάδα του Ισημερινού μετρά τρεις νίκες και τέσσερις ήττες στη διοργάνωση.

22:00 Γαλλία-Ονδούρα

Η (θεωρητικά) ισχυρότερη με τη (θεωρητικά) ασθενέστερη ομάδα του πέμπτου ομίλου, ή αλλιώς… Γαλλία και Ονδούρα, συγκρούονται στο Πόρτο Αλέγκρε. Οι «τρικολόρ» που επιζητούν την πρώτη τους νίκη σε Μουντιάλ μετά τον ημιτελικό του 2006 (1-0 την Πορτογαλία). Ο Ντιντιέ Ντεσάν πέραν της απώλειας του Φρανκ Ριμπερί λίγες μέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και αναμένεται να προτιμήσει τον Καρίμ Μπενζεμά αντί του Ολιβιέ Ζιρού στην κορυφή της επίθεσης.

Η Ονδούρα στην τρίτη της συμμετοχή στη διοργάνωση ψάχνει ακόμη την πρώτη της νίκη, μετά από τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Κάρλο Κόστλι, που πέρσι αγωνίστηκε στη Βέροια. Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

01:00 Αργεντινή-Βοσνία/Ερζεγοβίνη

Τις πρώτες αποδείξεις πως μπορεί να κατακτήσει αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο καλείται να καταθέσει η Αργεντινή στην αποψινή αναμέτρηση με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Θεωρείται δεύτερο μεγαλύτερο φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ της Βραζιλίας πίσω από την οικοδέσποινα, αλλά πρέπει να το δείξει και στο γήπεδο. Ο λόγος για την Αργεντινή, που ρίχνεται στη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου απόψε (1:00, ΝΕΡΙΤ) αντιμετωπίζοντας για τον έκτο όμιλο την ποιοτική Βοσνία στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ο Αλεχάνδρο Σαμπέγια γνωρίζει πως οτιδήποτε λιγότερο από την κούπα μάλλον θα είναι αποτυχία. Την ώρα που πολλοί αμφιβάλλουν για το επίπεδο της αμυντικής γραμμής της ομάδας του, κανένας δεν το κάνει για την επίθεση, όπου Μέσι, Αγκουέρο και Ιγκουαΐν υπόσχονται γκολ και θέαμα, με τον πρώτο να έχει πετύχει μόλις ένα γκολ σε 571 λεπτά συμμετοχής σε Μουντιάλ.

Η Βοσνία στην παρθενική της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο θέλει να αποδείξει πως δεν πήγε στη Βραζιλία για την… εμπειρία. Ο Σαφέτ Σούσιτς θα στηριχτεί στο μεσοεπιθετικό ταλέντο της ομάδας του, που πέτυχε 30 γκολ στην προκριματική φάση, όταν και κέρδισε την πρωτιά από την Ελλάδα στη διαφορά τερμάτων. Ο Έντιν Τζέκο θα ηγηθεί της γραμμής κρούσης θέλοντας να κερδίσει το στοίχημα από τον συμπαίκτη του στη Μάντσεστερ Σίτι, «Κουν».

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί δύο φορές σε φιλικό επίπεδο, το 1998 στην Κόρδοβα και το 2013 στο Σεντ Λούις, με την Αργεντινή να μετρά δύο νίκες, με 5-0 και 2-0 αντίστοιχα.

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα