Το ΑΦΜ και όχι μόνο

από AllAboutARIS

Το ΑΦΜ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις ήδη προβληματικές σχέσεις του Ψηφίδη με την διοίκηση.

Για αυτούς που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην ΠΑΕ η παραίτηση του Γιάννη Ψηφίδη από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου δεν ήταν και καμία έκπληξη μεγατόνων. Ηταν ίσως και το χρονικό ενός προαγγελθέντος θανάτου και απόρροια… ασυμφωνίας χαρακτήρων και φιλοσοφίας του με τα περισσότερα μέλη της διοίκησης. Αυτό που ουσιαστικά δεν είπε στην επιστολή της παραίτησής του είναι ότι τις τελευταίες μέρες ήρθε ανοικτά σε ρήξη με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ εξαιτίας του ΑΦΜ αφού ο ίδιος, εφόσον δεν μπορεί να προχωρήσει η λύση του 106ΙΑ και δεν έχουν βρεθεί τα κεφάλαια που απαιτούνται για να αγωνιστεί ο ΑΡΗΣ στη Football League κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μοναδική λύση για τον ΑΡΗ είναι το ΑΦΜ.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά όπως τον κατηγορούν έκανε και επαφή με τον Εθνικό Γαζώρου δίχως να έχει καμία τέτοια εξουσιοδότηση. Το ΑΦΜ ήταν ίσως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι που είχε αρχίσει να γεμίζει όμως επικίνδυνα εδώ και καιρό με τον Ψηφίδη να ισχυρίζεται στο περιβάλλον του ότι αφενός δεν είχε, όπως έπρεπε -αφού αυτός είχε το δικαίωμα της υπογραφής στην διοίκηση- ενημέρωση για τις κινήσεις του Στεφανίδη κυρίως στο θέμα του Ελληνικού χρυσού για την οποία ήταν αντίθετος και αφετέρου δεν τηρήθηκε τίποτα από αυτά που είχε συζητήσει με τον νυν Πρόεδρο του ΑΡΗ πριν δεχθεί να είναι αυτός που θα πάρει το βάρος της υπογραφής.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Ψηφίδη έπαιξε και η σχέση του υπόλοιπου διοικητικού συμβουλίου με την ΚΜΑ. Ο ίδιος είχε δηλώσει από την αρχή και πριν δεχθεί να αναλάβει διευθύνων σύμβουλος με δικαίωμα υπογραφής ότι δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί με ένα Δ.Σ του φορέα με Πρόεδρο τον Αγγελο Μυσιρλή με τον οποίο δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις από την περασμένη σεζόν.

Τέλος ο Ψηφίδης είχε καταρτίσει ένα οικονομικό πρόγραμμα επαναφοράς της ΠΑΕ με συμμετοχή στη Football League που απαιτούσε την εξεύρεση τουλάχιστον 1εκ ευρώ που θα πήγαινε στις συμφωνίες με τους πρώην παίκτες, το νυν ρόστερ και προσωπικό, το ΙΚΑ, τη ΔΕΗ χωρίς να υπολογίζεται το Δημόσιο αλλά εδώ και δυο περίπου εβδομάδες διαπίστωσε από τη μια κωλυσιεργία σε όλα τα παραπάνω και φυσικά αδυναμία εξεύρεσης των αναγκαίων κεφαλαίων.

Προτεινόμενα Άρθρα