«Ανετα βασικός…»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Έλληνας τεχνικός πιστεύει στον 24χρονο μπακ, τον οποίο γνωρίζει από την κοινή του παρουσία στον Απόλλωνα Καλαμαριάς

Ο Μιλιτιάδης Λιόνης είναι ένα από τα λίγα ονόματα που έχουν γραφτεί μέχρι στιγμής για τον ΑΡΗ και το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί από την ΠΑΕ. Ενας παίκτης που το περασμένο καλοκαίρι είχε βρεθεί στο στόχαστρο του Πανιωνίου, αλλά η μετακόμιση του στη Νέα Σμύρνη τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

Ο 24χρονος αριστερός μπακ βρέθηκε στο «μικροσκόπιο» του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, ο οποίος συνέλεξε τις πληροφορίες που ήθελε για αυτόν και τελικά άναψε το «πράσινο φως» για την απόκτηση του.

Ενας από τους ανθρώπους που ξέρει από πρώτο χέρι τον Λιόνη είναι ο Ανδρέας Παντζιαράς, λόγω της κοινής τους παρουσίας στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και σκιαγράφησε στο AllAboutARIS το προφίλ του επιθετικογενή – όπως τον χαρακτήρισε- μπακ.

«Είναι ένας κλασσικός αριστεροπόδαρος παίκτης γραμμής. Αυτό που λέμε αριστερό μπακ χαφ. Είναι άριστος χειριστής της μπάλας, επιθετικογενής μπακ, με υψηλό το στοιχείο της θέλησης και της νίκης, έχοντας παράλληλα εγωισμό στο παιχνίδι του.

Ένα στοιχείο στο οποίο υστερεί είναι το ύψος του (1,67) και έτσι δεν μπορεί να βγαίνει για κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι. Ανασταλτικά όμως έχει καλές προσαρμογές, ταχύτητα και είναι συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα. Πέρυσι στάθηκε άτυχος και έχασε κάποια παιχνίδια λόγω εγχείρισης στην ωμοπλάτη».

Ένα από τα ερωτήματα που τίθονται είναι κατά πόσο ο Λιόνης μπορεί να ανταπεξέλθει σε ρόλο βασικού στον ΑΡΗ, και εκεί ο Ανδρέας Παντζιαράς ήταν ξεκάθαρος.

«Μπορεί άνετα να παίξει βασικός. Εχει θράσος στο παιχνίδι του δεν υπολογίζει αντιπάλους. Μάλιστα στα 16 του είχε και πρόταση από ομάδα της Γαλλίας, ενώ αγωνιζόταν στις ακαδημίες του Ηρακλή», είπε ο νεαρός τεχνικός

Προτεινόμενα Άρθρα