Ο απολογισμός του Βάσκο…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Από τους ποιοτικούς παίκτες του φετινού ρόστερ

Ο Βάσκο Φερνάντεζ έθεσε από χθες τον εαυτό του εκτός ΑΡΗ, κάτι που λογικά δεν θα αλλάξει στο μέλλον, εφόσον δεν προκύψει κάποια άλλη σημαντική εξέλιξη. Ο Πορτογάλος ολοκλήρωσε την παρουσία του στην ομάδα μετά από περίπου έναν χρόνο στην Θεσσαλονίκη, αποτελώντας έναν από τους λίγους παίκτες που συγκαταλέγονταν φέτος στο… κλαμπ των ξένων.

Ο Ιβηρας στόπερ ήταν από τις τελευταίες μεταγραφές του ΑΡΗ τον περασμένο Σεπτέμβριο και ήρθε για να προσθέσει ποιότητας στην άμυνα, προερχόμενος από μία γεμάτη σεζόν με τον Πλατανιά, στον οποίο μέτρησε 30 συμμετοχές.

Από την πρώτη στιγμή πήρε φανέλα βασικού, αρχικά με παρτενέρ τον Γιαννίτση και στην συνέχεια τον Σαμαρά. Ολα αυτά όμως μέχρι τον τραυματισμό του τον περασμένο Φεβρουάριο, στην νίκη με 3-0 επί του Ηρακλή Αμπελοκήπων, στην φάση που σκόραρε το πρώτο γκολ της ομάδας. Εμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 3 εβδομάδες και όταν επέστρεψε, έπεσε πάνω στον φορμαρισμένο Γκόλια, ο οποίος συνέθεσε ένα πολύ καλό δίδυμο στα στόπερ μαζί με τον Σαμαρά.

Εκτοτε, ο Φερνάντεζ αγωνίστηκε κυρίως ως αλλαγή, με τον Καλαϊτζίδη να τον χρησιμοποιεί και σε άλλες θέσεις. Για παράδειγμα, στους αγώνες με Αρναία, Καβάλα και Ελευθερούπολη αγωνίστηκε ως δεξιός οπισθοφύλακας, θέση στην οποία τον γνώρισε το ελληνικό κοινό, ως παίκτη του Πλατανιά. Κάποιες φορές, έπαιξε και ως αμυντικό χαφ, προερχόμενος όμως από τον πάγκο ως αλλαγή. Ολα αυτά είναι στοιχεία που τον δίνουν τον χαρακτηρισμό του χρήσιμου παίκτη, μαζί όμως με τους συμπαίκτες του, έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης για την απώλεια της ανόδου. 

Στις 23 συμμετοχές που κατέγραψε με την φανέλα του ΑΡΗ, πέτυχε δύο γκολ. Το πρώτο του, απέναντι στον Ηρακλή Αμπελοκήπων και το δεύτερο στην εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί του Εθνικού Νέου Αγιονερίου.

Προτεινόμενα Άρθρα