"Ο ΑΡΗΣ είναι μία τεράστια δύναμη"

από AllAboutARIS

Στο βήμα για να παρουσιάσει την πρόταση ανέβηκε ο Άλεξ Κάλας, ο οποίος μίλησε στα Ελληνικά.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Κάλας:

«Θα μου επιτρέψετε να σας αποκαλέσω φίλους μου. Δεν είμαι εδώ για να σας πείσω πόσο Αρειανός είμαι. Ο Σόλων με κυνηγούσε στην Παπαναστασίου, όταν πηγαίνα να μπω με κάποιον άλλο στο ματς. Αλλα ας μπούμε στο θέμα.

Θα ήθελα να σας πω, να με θεωρήσετε ως… ταχυδρόμο, που θέλει να φέρει κάποιο μήνυμα, αμερόληπτο. Θέλω να φέρω ένα μήνυμα ενότητας και ελπίδας και πάνω απ’ όλα, φιλότιμο.

Το 1984 με ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή και 1.100 δολάρια, πήγα στις ΗΠΑ. Με πήρε πολλά χρόνια για να καταλάβω τι είναι φιλότιμο. Σημαίνει να είσαι φίλος της τιμής. Είναι μία θεωρία που είχαν κάποιοι 2 χιλιάδες χρόνια πριν. Οι αξίες του φιλότιμου, ίσως να μην είναι αναλώσιμες εδώ, αλλά σε ένα άλλο περιβάλλον, το να είσαι τίμιος, να έχεις αρετές, οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μεγαλύτερες. Η αίθουσα είναι φορτισμένη. Η πρόταση είναι του Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Ακουσα πολλούς να λένε την γνώμη τους.

Ρώτησα δύο φίλους μου την γνώμη τους. Τους δύο Γερμανούς που ξέρετε. Ειδικά ο Χένες, που είναι κορυφή στην δουλειά του. Τον ρώτησα πως βλέπεις την κατάσταση με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Μου είπε ότι στην Χέρτα δούλεψε με τον Κωνσταντινίδη και του είπε αυτός, ότι ο Δημήτρης είναι από τους καλύτερους στην δουλειά του. Ετυχε να ζήσουμε στο ίδιο σπίτι και τον ξέρω. Είναι αδύνατον να επικοινωνήσεις μαζί του μερικές στιγμές. Ο Ντίτερ μου είπε “η διαδικασία που πας να κάνεις, ίσως σε πέντε χρόνια αν είσαι τυχερός, να δεις κάποια σταθερότητα” Τον ρώτησαν πως θα έβλεπε τον Δημήτρη ΚαλαΪτζίδη. “Ενας άνθρωπος που σε μία περίοδο έχασε τέσσερις βαθμούς, θα παίξει στις ευρωπαϊκές κατηγορίες”. Η διαφωνία μας, δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε Αρειανοί. Ολοι θέλουν το καλό του ΑΡΗ.

Είναι αδύνατον να καταλάβουμε το μέγεθος της Αμερικής, αν δεν ζήσουμε σε αυτήν. Στις μπίζνες, χρειάζεσαι τα χρήματα και τεχνική κατάρτιση. Θέλω να σας παρουσιάσω τον εαυτό μου υπεύθυνο, όχι ευθυνόφοβο. Υπεύθυνα σας λέω ότι από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα, είχαμε τεχνική κατάρτιση και χρήματα. Αν διαφωνείτε, πολύ καλά κάνετε. Δυστυχώς, έχουμε καεί δικαιολογημένα με το στόμα του αδελφού μου, αλλά φυσάμε και το γιαούρτι τώρα. Αν θέλουμε το καλό του ΑΡΗ, θέλουμε ένα τρομακτικό όπλο. Να το προσλάβουμε ή όχι. Η λύση πέραν της δικής μου, είναι η λύση που στα 9 χρόνια απασχόλησε τον Δημήτρη, 75% των σεζόν.

Η ερώτηση του αιώνα για εμάς, είναι αν ο Δημήτρης θα είναι προπονητής του ΑΡΗ. Λέτε όχι, γιατί το αισθάνεστε. Να βάλουμε κάποια λογική; Η αποτυχία. Τον Σωκράτη τον σκότωσαν και αυτή τη στιγμή έχει κάνει πολιτισμούς.

Η τιμιότητα δεν αγοράζεται. Στην δική μου περίπτωση, με την τιμιότητα, κατάφερα ό,τι κατάφερα. Οταν πήγαινα στο Χαριλάου, δεν είχε κερκίδα. Η ιδέα είναι το 1%. Το 99% είναι σκληρή δουλειά. Ο ΑΡΗΣ είναι μία τεράστια δύναμη. Οταν ήρθαν οι ΠΑΟΚτσήδες, δούλευαν για τον ΑΡΗ. Οι πρόσφυγες.

Είμαι εδώ για να σας πω πως καταλαβαίνω την δουλειά. Να βάλω τα χρήματα και να πραγματοποιήσουμε τον στόχο μας. Η υπομονή και η επιμονή είναι πρωταρχικά. Πολλοί πέρασαν από εδώ και σας είπαν λόγια. Θα ήθελα τον περασμένο Γενάρη να μην πω τίποτα, αλλά πιέστηκα. Εγώ θέλω να κάνω έργα. Να πω ένα και να φέρω δύο. Ολοι κάνουμε λάθη. Αν ο ΑΡΗΣ μείνει στην Γ’ Εθνική, έχασα τα χρήματα που έβαλα. Δεν τα έχασα όμως. Τα μοιράστηκα με τους Ελληνες», είπε συγκινημένος ο Αλεξ Κάλας και συνέχισε:

«Οι Γερμανοί τεχνοκράτες θα με βοηθήσουν αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Ο ΑΡΗΣ είναι μικρόκοσμος της Ελλάδας. Αν μου δανείσεις 10 ευρώ, θα πρέπει να στα επιστρέψω. Εάν δεν τα επιστρέψω και μου ζητήσετε ξανά, θα τα δώσω. Μάλλον όχι. Για να πετύχουμε, παίρνουμε μαθήματα από τους πετυχημένους. Οι Γερμανοί προσωπικοί μου σύμβουλοι, είναι με το μέρος μου και θα βοηθήσουν.
Το ποιος θα είναι προπονητής Εχουμε τον Μπάμπη Τεννέ, τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη και ένα ΔΣ, με το οποίο θα πάρουμε μία απόφαση. Σίγουρα υπάρχουν τα υπέρ και τα κατά. Αλλά ΑΡΗΣ είμαστε. Είναι λογικό να υπάρχουν διαφωνίες.
Το πλάνο μου είναι όσον αφορά το τεχνικό τιμ, είναι οι ΚαλαΪτζίδης, Τεννές και Ντομπρασίνοβιτς. Το πιο σημαντικό που συζητήσαμε με τον Ντίτερ, είναι οι υποδομές. Θέλει χρόνο για να μαζέψουμε ταλέντα. Το συμπέρασμα της χτεσινής συζήτησης, είναι ότι οι υποδομές είναι εξίσου σημαντικές με την πορεία της ομάδας. Οι προπονητές των ακαδημιών, θα είναι ταλέντα οι ίδιοι. Αναγνωρισμένοι και με κάποια επαφή με τα παιδιά που θα διαλέξουν.

Για το διοικητικό πλάνο, έχουμε αυτή τη στιγμή κάποιους βετεράνους παίκτες. Θα είναι μέσα στο σχήμα και ο κ. Μπακούρας. Ευελπιστούμε να έχουμε κάποιον τεχνοκράτη Γερμανό, με γνώση της ελληνικής πραγματικότητας. Το δουλεύουμε αυτό ακόμα.

Για τον ΑΣ, θα μπούμε σε μία ρύθμιση 100 δόσεων. Το ποδοσφαιρικό τμήμα θα το αναλάβει. Το καλό του ΑΣ είναι και δικό μου καλό. Και το δικό μου καλό, είναι το καλό του ΑΡΗ. Θα υπάρχει οικονομική υποστήριξη πέραν του 10% των εισπράξεων. Ονειρο μου είναι κάτι που το έχω ζήσει.
Αν μία φορά τον χρόνο μαζευόμαστε και βάζουμε 15 χιλιάδες, το ποδοσφαιρικό τμήμα θα βάζει κάποια χρήματα, ώστε να έχουμε κάποια συνοχή και μετά από 10 χρόνια, τα έξοδα του ΑΣ να καλύπτονται.

Στο Κλεάνθης Βικελίδη, υπάρχουν ακόμα και άστεγοι κάτω από τις κερκίδες. Εχω μία συνάντηση με τον κ. Μπουτάρη, για να κάνουμε κάποια ανακαίνιση στους γύρω χώρους. Ανακαίνιση θα κάνουμε επίσης και εσωτερικά. Σκοπεύουμε να βάλοιυμε φωτοβολταϊκά. Η εγκατάσταση του ηλεκτρονικού εισιτήριου, είναι νομοθετημένη πράξη.

Μίλησα με τον Δήμαρχο Θέρμης για τα γήπεδα που υπάρχουν, του κ. Χατζηπαναγή και επίσης υπάρχει κάποια έκταση δίπλα, το οποίο σκοπεύω να κάνω σύντομα μία μελέτη για το αθλητικό κέντρο.

Αν δεν κάνουμε κάποια αρχή, μπορεί να έχουμε αυτή τη συζήτηση μετά από κάποια χρόνια και να έχουμε τον ίδιο παρανομαστή. Μακάρι η αρχή να γίνει σήμερα και να προστατεύσουμε το συμφέρον του ΑΡΗ», είπε και ολοκλήρωσε την παρουσίαση του ο κ. Κάλας.

Προτεινόμενα Άρθρα