Καταλυτική η παρουσία των οργανωμένων

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τα σωστά επιχειρήματα των οργανωμένων

Νωρίτερα το AllAboutARIS σας ενημέρωσε για το αποτέλεσμα των αποψινών συζητήσεων για το μνημόνιο και την απόφαση του Αλεξ Κάλας να προχωρήσει χωρίς αυτό. Εξέλιξη στην οποία καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η παρουσία των οργανωμένων στην συζήτηση.

Εκπρόσωποι τριών συνδέσμων του ΑΡΗ βρέθηκαν στα γραφεία της ομάδας, όπου συζητούσαν οι εκπρόσωποι του Ερασιτέχνη με τους ανθρώπους της πλευράς Κάλας. Αυτό που σημείωσαν προς την πλευρά του Ερασιτέχνη και τον κ. Οικονόμου, ήταν δύο βασικά πράγματα. 

Το πρώτο, ότι αυτό που θα πρέπει να κάνει ο Ερασιτέχνης, είναι πρώτιστα να διαφυλάξει τα συμφέροντα του συλλόγου και όχι τα συμφέροντα του όποιου επενδυτή, όπως ο Κάλας και η κύρια μέριμνα του, θα πρέπει να είναι αυτή και όχι αν θα χάσει τα όποια χρήματα διέθεσε ο όποιος επενδυτής της προηγούμενη χρονιά. Το δεύτερο εξίσου σημαντικό και με γνώμονα επίσης την διασφάλιση των συμφερόντων του συλλόγου, ήταν να είναι όσο τον δυνατόν υψηλότερο το νέο μετοχικό κεφάλαιο που θα οριστεί. Για το ζήτημα αυτό, απηύθυναν ερώτηση στον κ. Οικονόμου. Αν για παράδειγμα δηλαδή το νέο μετοχικό κεφάλαιο οριστεί στα 10 εκατ. και μπει μόνο 1 εκατ., κατά πόσο μπορεί να αποτελέσει αυτό πρόβλημα. Ο πρόεδρος του ΑΣ τόνισε ότι δεν θα υπάρξει θέμα και ότι με μία επαναληπτική ΓΣ, θα μπορέσει να δρομολογηθεί το ποιος θα πάρει την ομάδα με το ποσό που θα έχει διατεθεί, έστω και αν είναι πολύ μικρότερο από αυτό που έχει οριστεί αρχικά. Μάλιστα οι οργανωμένοι για να ενισχύσουν το παράδειγμα τους, αναφέρθηκαν στον κ. Λάσκαρη, ο οποίος σε μία ομάδα με χρέη 3,5 εατ. διέθεσε μέσα σε τρεις μήνες 1,3 εκατ. Οπότε την ίδια στιγμή στο ποδόσφαιρο το οποίο είναι καθαρό από χρέη το μετοχικό κεφάλαιο μπορεί να είναι εύκολα πολλαπλάσιο.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι τα επιχειρήματα των συνδέσμων ήταν λογικά και όσον αφορά το θέμα του νέου μετοχικού κεφαλαίου, δεσμεύτηκε ότι θα αποφασιστεί από το διοικητικό συμβούλιο.

Προφανώς όλα τα παραπάνω  μεταφέρθηκαν στην πλευρά του Κάλας, που όπως  ενημέρωσε το AllAboutARIS λίγο νωρίτερα, ενδεχομένως λόγω αυτής της πληροφόρησης και των λογικών επιχειρημάτων του κόσμου, δεν επιθυμεί να υπάρξει μνημόνιο.

 

Προτεινόμενα Άρθρα