Διπλό και…πρώτη θέση!

από AllAboutARIS

Όντας απλά σοβαρός και λίγο κουρασμένος, ο ΑΡΗΣ έκαμψε και το εμπόδιο του αήττητου μέχρι σήμερα Εθνικού Αγιονερίου κάνοντας το 4Χ4.

Ακάθεκτος συνεχίζει ο ΑΡΗΣ την πορεία του προς την Football League πετυχαίνοντας την 4η νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια του επικρατώντας με 1-2 του Εθνικού Αγιονερίου που γνώρισε την παρθενική του ήττα στο πρωτάθλημα. Νίκη που σε συνδυασμό με τις ισπαλίες της Καβάλας και του Νέστου τον φέρνουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου εκτός από τον αξιόμαχο Εθνικό… κέρδισαν χθες και την κούραση αφού ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν φανερή μια έλλειψη φρεσκάδας στους παίκτες, απόρροια των τριών αγώνων σε επτά μέρες.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν… φωτοτυπία αυτού κόντρα στον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης. Δηλαδή τον ΑΡΗ να έχει τον έλεγχο και την κατοχή και τους γηπεδούχους να αμύνονται μαζικά. Αυτή η διπλή ζώνη της άμυνας δυσκόλεψε αρκετά τους παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου που με εξαίρεση δυο μαζεμένες ευκαιρίες στο δίλεπτο 8΄-9΄ στην πρώτη με τον Ντούνη και αμέσως μετά με το ωραίο σουτ με το αριστερό του Παυλίδη στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, δεν απείλησαν.

Πάνω στο ημίωρο ο προπονητής του ΑΡΗ άλλαξε πλευρές τους Ντούνη και Νλουντούλου, φέρνοντας τον γάλλο στη δεξιά πλευρά, κίνηση που αποδείχτηκε σοφή καθώς πέντε λεπτά αργότερα ο Γάλλος με ωραία κάθετη στην πλάτη της άμυνας βρήκε τον Γεωργιάδη και αυτός με την μια σέντραρε στον Ντούνη που από κοντά άνοιξε το σκορ για τους κίτρινους.

Στην επανάληψη το παιχνίδι έγινε λίγο πιο ανοικτό αφού οι γηπεδούχοι πήραν κάποια μέτρα στο γήπεδο εκμεταλλευόμενοι και τη σταδιακή κόπωση των παικτών του ΑΡΗ. Τις ευκαιρίες τις είχε και πάλι η ομάδα του Αναστόπουλου όμως, όπως το  διαγώνιο σουτ του Ντούνη που έδιωξε ο Γουναρίδης στο 53΄ αλλά και την  κεφαλιά πάσα του Καπνίδη στον Ντούνη στο 60΄ την οποία πρόλαβε τελευταία στιγμή ο Γουναρίδης.

Ένα σουτ του Στεφανίδη ήταν η μοναδική καλή στιγμή των γηπεδούχων που στο 75΄ από αλλεπάλληλα λάθη της άμυνας του ΑΡΗ ισοφάρισαν με ένα ωραία σουτ του Καρασίμου από τα αριστερά.

Η απάντηση του ΑΡΗ ήταν άμεση με τον Κυβελίδη που μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι να παίρνει την ασιστ του κορυφαίου χθες παίκτη του ΑΡΗ του Μάρκου Ντούνη κάνοντας στο… καπάκι το 1-2.

Ο Αναστόπουλος έβαλε αμέσως και τον Καλογέρη στα χαφ και οι κίτρινοι κάνοντας απλά διαχείριση πήραν ακόμη τρεις βαθμούς.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΕΟΥ ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γουναρίδης, Μπουζούρας, Τριανταφυλλίδης (82΄Μενικάλι), Κοντσίδης, Μιλκούδης, Καρασήμος, Υψηλός, Στεφανίδης Στ, Στεφανίδης Ν., Πεχλιβάνης (46΄Γιώργης), Δρόσος.

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Tζινάρ, Ραούλ Μπράβο, Γεωργιάδης, Σαμαράς, Ρόβας, Μελισσάς, Ντούνης, Ν΄Λουντούλου (90΄Ντόγος), Καπνίδης (75΄Κυβελίδης), Παυλίδης)(86΄Καλογέρης), Καζναφέρης.

 

Προτεινόμενα Άρθρα