"Ο ΑΡΗΣ ήταν, είναι και θα είναι πόλος έλξης"

από AllAboutARIS

Ο Αλέξανδρος Καλογέρης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air και μίλησε για τις επιδιώξεις που έχει πλέον η ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας μέσος:

Για την πρόσφατη αναμέτρηση με την Καβάλα:

«Από την αρχή του παιχνιδιού είχαμε ευκαιρίες, είχαμε επιβάλλει τον ρυθμό μας και αργά ή γρήγορα θα βάζαμε κι ένα γκολ. Εμείς το έχουμε επισημάνει και μεταξύ μας, σε όλα τα παιχνίδια θέλουμε να βάζουμε ένα γρήγορο γκολ, για να γίνονται τα πράγματα πιο εύκολα για εμάς. Εχθές, μετά το 2-0 «κλειδώσαμε και τη νίκη. από εκεί και πέρα κρατήσαμε το σκορ, δεν θέλαμε να δεχτούμε γκολ για να μην τους ξαναβάλουμε στο παιχνίδι. είχαμε την κατοχή της μπάλας, καταφέραμε να βάλουμε ένα γκολ ακόμα, μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλα, αλλά πιστεύω πως γενικά η παρουσία της ομάδας εχθές ήταν ικανοποιητική».

Για το γεγονός ότι στον δεύτερο γύρο δεν θα υπάρχουν εμβόλιμες αγωνιστικές και η ομάδα δεν θ’ αναγκάζεται να δίνει, δύο και τρία παιχνίδια στην σειρά:

«Σίγουρα θα μας διευκολύνει αυτό. Εμείς αν τα πράγματα ξεκινούσαν κανονικά και είχαμε κάνει προετοιμασία, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα και εμβόλιμες να υπήρχαν. Λόγω όμως του ότι κάποιοι δεν πρόλαβαν να κάνουν καθόλου προετοιμασία, τα μεσοβδόμαδα παιχνίδια είναι η αλήθεια ότι μας δυσκόλεψαν λίγο. Σίγουρα θα μας είναι πιο έυκολο πλέον, από την στιγμή που έχουμε κι ένα ρόστερ πλήρες».

Για το γεγονός ότι η ομάδα κερδίζει χωρίς να παίζει στο 100% των δυνατοτήτων της:

«Δεν θα διαφωνήσω. Σημασία έχει να κερδίζουμε. Κάποιες φορές ήμασταν καλύτεροι, σε ορισμένα εντός έδρας παιχνίδια είχαμε αρκετά καλή απόδοση, εκτός έδρας έχουμε ένα θέμα είναι η αλήθεια κι αυτό γιατί οι αγωνιστικοί χώροι μας δυσκολεύουν αρκετά. Δεν το λέω σαν δικαιολογία, αλλά είναι ένα γεγονός».

Για τους στόχους που υπάρχουν από εδώ και στο εξής:

«Ο στόχος που έχουμε βάλει από την αρχή, να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την άνοδο στην Football League και να παίξουμε και καλύτερο ποδόσφαιρο. Βασικό μέλημα όμως είναι η άνοδος. Κανένας δεν θα θυμάται του χρόνου αν η ομάδα έπαιξε καλά ή όχι, θα μείνει το ότι η ομάδα ανέβηκε. Να ξεμπερδέψουμε με την κατηγορία όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Για το πώς καταφέρνουν οι παίκτες και μένουν προσηλωμένοι:

«Αυτό πιστεύω είναι στον καθένα. Αν δεν εξασφαλίσουμε την άνοδο, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι το διαφορετικό. Αυτό που κάνουμε από την αρχή της σαιζόν, είτε αυτό λέγεται προπόνηση, είτε αυτό λέγεται εξωγηπεδική ζωή, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι η μάδα ν’ ανέβει οριστικά. Αφού συμβεί αυτό, τότε πιστεύω πως θα μπορέσουμε να «χαλαρώσουμε», γιατί επαγγελματίες είμαστε, η δουλειά μας είναι, οπότε μέχρι να τελειώσει η σαιζόν πρέπει να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Αν σκέφτονται από τώρα την FootBall League:

«Αναμενόμενο είναι αυτό, αλλά ακόμα αργεί. Δεν χρειάζεται να το συζητάμε από τώρα, όλα θα γίνουν στην ώρα τους. το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και σιγά σιγά θα έρθει και η στιγμή που θα το βλέπουμε μπροστά μας και θα το ζήσουμε».

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τις ομάδες που αποχωρούν από τα πρωταθλήματα:

«Τα ξέρω και τα ζω κιόλας, γιατί έχω επαφές με παιδιά που ήμασταν παλαιότερα συμπαίκτες. Από οικονομικής πλευράς είναι πολύ δύσκολο. Είναι δυσάρεστο να φεύγουν ομάδες στην μέση της σαιζόν. Εδώ που φτάσαμε όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Εμείς από την πλευρά μας, αυτό που κοιτάμε είναι η δουλειά μας. Είμαστε από τους τυχερούς που ανήκουμε σε αυτή την ομάδα, δεν αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους προβλήματα και είναι, σχετικά, όλα καλά».

Αν οι παίκτες βλέπουν το υπόλοιπο της σαιζόν σαν ευκαιρία ν’ αποδείξουν πράγματα στον προπονητή και την διοίκηση, προκειμένου να παραμείνουν και την επόμενη χρονιά στην ομάδα:

«Νομίζω πως ναι, αν και ο κόουτς γνωρίζει τις δυνατότητες που έχει κάθε ποδοσφαιρστής. Δεν θα χρειαστεί δηλαδή να φτάσουμε στα τελευταία παιχνίδια για να κριθεί ένας παίκτης. είναι κι αυτό ένα κριτήριο, αλλά όχι το σημαντικότερο. Τώρα όσον αφορά αν είναι πόλος έλξης ο ΑΡΗΣ, ήταν, είναι και θα είναι. Πόσο μάλλον ένας υγιής ΑΡΗΣ».

Για το καλό κλίμα που φαίνεται να υπάρχει στην ομάδα:

«Είμαστε καλά, δεν φαίνεται απλά. Είμστε 30 διφορετικοί χαρακτήρες, δεν γίνεται να ταιριάζουμε με όλους, αλλά τουλάχιστον επαγγελματικές σχέσεις έχουμε όλοι άριστες και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Σε καμία ομάδα στον κόσμο δεν συμβαίνει να ταιριάζουν όλοι μεταξύ τους, αλλά τουλάχιστον είμαστε καλά. Δεν έχουμε προβλήματα μεταξύ μας, ούτε στ’ αποδυτήρια. Είμαστε πάρα πολύ καλά και ιδιαίτερα όταν κερδίζεις, τα πράγματα είναι ακόμη καλύτερα».

Αν ζήλεψε τον Ρόβα για το εξαιρετικό γκολ που πέτυχε στον αγώνα με την Καβάλα:

«Φυσικά και τον ζήλεψα, γιατί εμείς (σ.σ. τ’ αμυντικά χαφ) είμαστε οι «χαμάληδες» της ομάδας! Είναι ωραίο να πετυχαίνουμε γκολ και χάρηκα για τον Βασίλη».

Για τον ρόλο του αμυντικού χαφ που είναι χρήσιμος, αλλά δεν έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι:

«Εμένα προσωπικά ο τίτλος «χρήσιμος» με καλύπτει. Εγώ προσωπικά έχω αποδεχτεί τον ρόλο μου και μ’ αρέσει κιόλας, γιατί σε μια ομάδα αυτή η θέση είναι πολλή σημαντική. Το ζητούμενο είναι να φτιάξεις ένα καλό σύνολο, γιατί αυτό ουσιαστικά είναι που μένει, όχι το τι θα κάνει ο καθένας ατομικά».

Αν η εμπειρία είναι ο παράγοντας που κάνει φέτος την διαφορά:

«είναι σημαντικό και αυτό, αλλά το βασικό είναι ότι αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από το καλοκαίρι και δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλο να διεκδικήσει πολλά πράγματα απέναντί μας. Επίσης, το γεγονός ότι υπάρχει παραπάνω ποιότητα στην ομάδα. Όλα αυτά είναι μαζί ένα σύνολο που βοηθάει».

Αν στα επερχόμενα πέντε παιχνίδια θα έχει προλάβει ο ΑΡΗΣ να «κλειδώσει» την άνοδο:

«Πιστεύω πως νι. Μέχρι το παιχνίδι με τον Νέστο θα έχει τελειώσει το θέμα. Έτσι τα έχουμε υπολογίσει και μακάρι να βγούμε αληθινοί».

Για την συνεργασία του με τον Νίκο Αναστόπουλο:

«Είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε. Είναι ένας άνθρωπος που ζητάει συγκεκριμένα πράγματα από τον κάθε παίκτη στο παιχνίδι και είναι πολύ αυστηρός σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Παράλληλα όμως είναι και ξεκάθαρος. Εμένα αυτό μου αρέσει, γιατί ξέρω τι πρέπει να κάνω στον αγωνιστικό χώρο και έξω από αυτόν. Δεν υπολογίζει ονόματα. Είναι καλό ένας προπονητής να βάζει όρια».

Για τον προσωπικό του στόχο μέχρι το τέλος της σαιζόν:

«Στόχος μου είναι όποτε με ζητάει ο προπονητής μου, να κάνω αυτά που πρέπει στον καλύτερο βαθμό. Αν θα παίξω βασικός δεν είναι στόχος μου. Αυτό που θέλω είναι να δουλεύω στις προπονήσεις όσο καλύτερα μπορώ και όταν χρειαστώ ν’ αποδώσω στον καλύτερο βαθμό που μπορώ».

Για την απογοήτευση που υπάρχει στις τάξεις των φιλάθλων του ΑΡΗ:

«Το βλέπω και στο γήπεδο και στον δρόμο που μιλάω με τον κόσμο. Το καταλαβαίνω, το συμμερίζομαι το παράπονό τους, έχουν ένα δίκιο. Πιστεύω του χρόνου τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Αυτό που έχω εισπράξει από τον κόσμο είναι ότι, του χρόνου θα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα».

Προτεινόμενα Άρθρα